L’AVENTURA NO ÉS UN ESPORT

L'ECONOMIC (Suplement Diari AVUI)

Entrevista 30/4/2011

De les entrevistes que he anat fent els darrers temps tant respecte a temes relacionats purament amb aventures, com sobre temes del llibre o d’emprenedoria, n’hi ha hagut algunes molt més superficials o que no han captat massa el missatge real que volia dir, i d’altres que han tractat millor el tema.

Aquest és el cas del darrer article publicat al suplement d’economia i empresa del diari AVUI el darrer dissabte, on el periodista ha redactat algunes expressions que s’adapten molt al nucli del concepte que volia transmetre.

Una d’elles és el propi titular, que diu: "L’Empresa no és una feina, com l’Aventura tampoc és un esport".  Realment penso que és així.  Muntar una empresa comporta feina, però va molt més enllà a nivell de risc, de compromís total, i de formar part essencial d’un projecte o filosofia de vida que supera la pura circumstància de treballar per guanyar-se la vida.  I el concepte de l’Aventura també comporta normalment una certa dosi d’esport o exigència física, però també va molt més enllà a nivell de compromís, de riscos, de filosofia i de complexitats i incerteses de tota mena.

Avui en dia a tot esport exigent o una mica més dur del normal, ja se li diu aventura, i penso que aquest tractament és massa comercial, desproporcionat i poc acurat.

També m’agrada aquest article, perquè ha captat un detall que sempre intento transmetre tant a conferències com en entrevistes, però que normalment no té cap mena de reso a posteriori.  Aquest ve resumit en aquesta frase: "El gran canvi de l’Emprenedoria és en valors, que ens diferència i ens fa competitius".  Doncs guanyar diners és important, però un veritable emprenedor, avui en dia hauria de tenir en compte que els diners s’han de poder guanyar aportant prosperitat en diferents sentits: L’econòmic, evidentment, n’és un; però també suposant un benefici per la societat, i fent-se amb respecte pel medi ambient.

Adjunto l’entrevista complerta per qui vulgui llegir-la.

Per |2011-05-04T00:00:00+02:004 de maig de 2011|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT