UN VERANIQUI ESPECIAL (A SportVicious)

SportVicious

Aquest és el meu article/salutació que obre el darrer número de la revista digital "SportVicious":

Ja estem de nou a l’estiu, la millor època per a practicar l’esport que més ens apassiona a l’aire lliure. Encara que amb això no crec estar dient res de nou, original o singular. De totes maneres, per a tots els que adorem estar en contacte amb la natura, aquest serà un estiu especial, diferent, únic. ¿Us pregunteu perquè? Doncs intentaré contestar-ho el més breument possible:

Serà un estiu especial perquè és l’actual, el que ens toca viure ara, el que forma part del nostre present; i això ens atorga la gran responsabilitat d’aprofitar-lo al màxim en tots els sentits, i sobre tot, fent tanta activitat esportiva com puguem permetre’ns. Recordant sempre que el temps que malgastem no fent el que més ens agrada (esport en el nostre cas), serà temps que ja mai més tornarem a recuperar.

Serà un estiu especial perquè la natura ens esperarà vestida amb les seves millors gales, gràcies a que hem tingut una primavera especialment plujosa; i això ens permetrà que gaudim d’uns paisatges intensament verds, rics i plens d’energia.

Serà un estiu especial perquè amb ell recollirem el resultat de la nostra constància i esforç en l’entrenament de tot l’any, per poder gaudir en totes les nostres activitats durant els mesos de millor clima i dels dies més llargs.

Serà un estiu especial perquè ens permetrà dedicar temps de reflexió i de planificació en vers el nostre programa de nous objectius, reptes o activitats pel nou curs que començarà al setembre (Doncs per molt especial que sigui, l’estiu mai és un final d’etapa, sinó tant sols el pas cap a la següent).

I finalment serà un estiu especial, si volem, perquè pot ser l’estiu en el que anem una mica més enllà del nostre propi "Jo" i intentem que, tant esforç, passió, il·lusió, gaudi i nous objectius, no estiguin només compromesos amb nosaltres mateixos, sinó amb l’entorn que ens permet de gaudir de tanta felicitat: La Natura.

M’agradaria proposar-vos que aquest estiu, a part de ser especial cap a vosaltres (Gaudir el present, el paisatge, l’entrenament, la planificació de nous objectius), l’enfoqueu a reflexionar que massa sovint només utilitzem l’entorn natural per consumir-lo i que estigui al nostre servei, mentre que nosaltres fem ben poqueta cosa o res per tornar-li part del què ens dona. Aquest entorn que tant ens agrada i ens aporta, està preciós aquest any, però d’altres ha estat molt sec perquè ha plogut poquíssim. També pateix agressions de molts tipus: Incendis, deixalles, explotacions o usos inadequats, etc. I hem de tenir en compte que estem en un dels indrets més privilegiats del món, doncs en altres llocs aquestes "agressions" són encara molt més greus i accelerades (Selves, glaceres, deserts, etc…)

Fa anys que practico tot tipus d’esports en el medi natural per llocs molt diferents del nostre planeta, i això, a part d’aportar-me molta felicitat, m’ha fet conèixer tant la bellesa com la vulnerabilitat dels distints entorns naturals. I per aquesta raó, he intentat que el meu amor cap el medi natural, no sigui només un amor egoista, sinó un amor compromès; doncs quan de veritat estimes una cosa, la respectes i vols el millor per ella. Aquest és un dels meus principals objectius i propòsits pel futur al planificar la meva activitat esportiva o aventurera.

Per tot això, et desitjo realment un estiu molt especial, però no tant sols especial per a tu com a persona esportista, sinó com a ésser humà esportista conscient i compromès amb l’entorn natural.

 

Per |2013-08-05T00:00:00+02:005 d'agost de 2013|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT