CAPACITATS NECESSÀRIES: LA FÒRMULA DE L’ÈXIT

Formula Èxit

En el món professional s’ha estat sobrevalorant amb excés l’experiència de les persones. Gran part del què ara sabem no ens serveix per res en un món de canvis brutals i acceleradíssims com el que estem vivint.

Està clar que les capacitats i els coneixements acumulats durant la nostra trajectòria són un actiu important per desenvolupar qualsevol tasca, però ni és un factor tant valuós, ni suposa una garantia d’èxit pel futur.

Per tenir una actitud confiada i sòlida per emprendre qualsevol projecte o treball de futur, proposo repartir la gestió de les capacitats i els coneixements a partir de la regla (aproximada) dels tres terços:

1/3 de capacitats aportades per la nostra experiència: El que sabem fer, après tant dels estudis com de la pràctica intensa durant la nostra trajectòria fins el dia d’avui. Aquí necessitarem poder consolidar la part més útil que ens aporta la nostra experiència, desestimant allò que no ens serveix massa o, fins i tot, anant en compte perquè el que sabíem fer ja tant bé, no es converteixi en un factor limitador i un fre mental per poder estar oberts a les noves necessitats i la innovació que vindrà.

1/3 de capacitats totalment noves, que haurem d’aprendre i incorporar per poder estar preparats pels nous reptes que se’ns platejaran en el futur, que molt sovint, poc tenen a veure amb com es feien les coses fins ara. Aquí haurem d’estar constantment oberts a aprendre noves coses amb passió, humilitat i obertura de ment. Oblidar-nos d’aquella expressió clàssica que diu "això sempre s’ha fet així", i entendre que el canvi no és l’excepció, sinó que és la norma, i a la vegada una font immensa d’oportunitats.

1/3 de capacitats que no sabem ni quines són i, per tant, no podem ni estudiar, ni entrenar, ni preparar de cap manera; però que se’ns requeriran segur quan estiguem en mig de la gestió dels nous projectes o en la superació dels nous reptes. Haurem de ser capaços d’improvitzar un aprenentatge immediat, en directe, sobre el terreny, totalment imprevist però igualment essencial per poder tirar endavant. Maximitzant la confiança en nosaltres mateixos, la nostra curiositat i en la nostra capacitat per adaptar-nos a cada nova situació.

Així doncs, pot ser sí que la fórmula de l’èxit per poder treballar, emprendre o liderar qualsevol tipus de projecte, és ben senzilla:

CAPACITATS REQUERIDES = 1/3 EXPERIÈNCIA + 1/3 NOUS APRENENTATGES + 1/3 ADAPTACIÓ I DESENVOLUPAMENT SOBRE EL TERRENY

Per |2013-12-15T00:00:00+01:0015 de desembre de 2013|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT