DESITJOS “AMB BALA” PER 2014

Bala 2014

Enguany m’ha donat per aquí, i disparo "amb bala" directament a alguns col·lectius determinats els meus desitjos pel nou any 2014…

 

–  ALS POLITICS: QUE FOLLIN MÉS I QUE DONIN MENYS PEL SAC. Haurien de tractar amb més amor i menys supèrbia (i mals tractaments) a la gent que els vota.  Doncs la finalitat de la seva feina és estar al servei de la societat i fer-la millor.

 

–  ALS EMPRESARIS: QUE CANVIÏN EL CONCEPTE "BENEFICI" PER "GENERACIÓ DE VALOR".  Quan la majoria comenci a deixar de perseguir només el benefici propi i entenguin que són generadors de valor per ells i per tota la societat, les coses començaran a enfilar millor.

 

– ALS FUNCIONARIS: QUE FACIN QUE LES COSES FUNCIONIN. Aquest és el significat de la paraula que els defineix. A tots els col·lectius n’hi ha de bons i de dolents i no es pot generalitzar ni estigmatitzar; però ara, més que mai, els necessitem molt, i requerim la màxima eficiència en la gestió pública.

 

– ALS SINDICATS: QUE ENTENGUIN QUE JA ESTEM AL SEGLE XXI. Massa sovint defensen els mateixos paràmetres i amb les mateixes formules que a principis del segle XX. I quanta menys flexibilitat tinguin les empreses (sobre tot les Pimes) per adaptar-se al món radicalment canviant i incert en que vivim, més destrucció d’ocupació hi haurà.

 

– ALS ATURATS: QUE S’INSTALLIN ELLS EL MOTOR PER "MOURE’S" I NO ESPERIN ASSEGUTS. Aquest tema és molt delicat perquè hi ha moltíssima gent que les està passant molt canutes tot i estar lluitant molt cada dia per trobar feina; però això va per llarg, i per molt que ens intentin "vendre" solucions màgiques, el problema de l’atur no es solucionarà en el curt i mig termini. Cadascú ha de cercar les seves oportunitats, que encara que no hi hagi molta ocupació, de feina si que n’hi ha.

 

– ALS JOVES: QUE NO ES CREGUIN MASSA EL MÓN QUE HAN CREAT ELS ADULTS.  Els joves actuals són els millors preparats de la història, i amb l’actitud adequada poden sortir-se’n molt bé, alhora que crear un món millor, deixant de circular per l’autopista plena de trampes, falses promeses i manca de valors que els hi ha preparat els més grans.

 

– ALS HISTORIADORS: QUE SEMPRE DIGUIN "SEGONS EL MEU PUNT DE VISTA" ABANS DE FER UNA DEFINICIÓ. Tots sabem que la història està sempre tunejada per qui l’explica; i la història hauria de servir-nos per entendre-la i aprendre’n, no per justificar les decisions interessades d’alguns.

 

– ALS PERIODISTES: SER HONESTOS AMB LA INFORMACIÓ I TRANSPARENTS AMB LA FILIACIÓ. Ells tenen una gran responsabilitat, i les seves conviccions només són les seves, i haurien de quedar sempre clares per qui els llegeix.

 

– ALS ESPORTISTES: MENYS PARLAR, MÉS SUAR I MÉS VALORS. El què compta és el què es fa i el què es gaudeix sincerament, i no només fotre la xapa als del seu entorn amb les pròpies proeses.  I entendre que el més gran valor de l’esport és l’exemple que dona i l’actitud de fair play que hauria de promoure; i no només la cultura de la superació i la competició a qualsevol preu, superant sovint els límits ètics més bàsics.

 

– A TU: QUE ASSUMEIXIS EL LIDERATGE DEL TEU PROJECTE VITAL. La vida de cada un de  nosaltres es composa de la suma de molts petits i grans projectes, que si són liderats de veritat per nosaltres mateixos, per poder triar el rumb adequat (per perseverar, per renunciar, per rectificar, per evitar, etc…), estarem liderant la nostra vida.

 

I com que un dels meus propòsits per l’any nou és intentar no enrotllar-me tant, tallo aquí, i a tots (els esmentats i als demés), us desitjo un gran i transcendent 2014.

Per |2013-12-29T00:00:00+01:0029 de desembre de 2013|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT