JOVES: RESCATEU AQUEST MÓN

Joves al Poder

Tinc 47 anys i estic apassionat pels joves actuals; i de veritat que no és per voler-me sentir jove jo mateix, doncs estic encantat amb la meva edat i amb tots els projectes i il·lusions que tinc plantejats, que em fan sentir ara mateix més jove que mai.

Tinc la sort de conviure molt amb ells tant per les activitats esportives que realitzo, com per les iniciatives o projectes emprenedors o associatius en els que estic posat. I puc constatar que, de "passotes" res de res, d’ "apalancats i poc currants" encara menys, i per compromesos amb certs valors fonamentals, ens guanyen per golejada als "sèniors". Evidentment, a totes les èpoques ha passat, que hi ha gent mediocre o molt passiva, i gent més espavilada.  Això també és així actualment, però amb la diferència que n’hi ha molt més de conscients, actius i tremendament vius, que no pas en generacions anteriors.  No tant sols estem davant de la generació més formada de la historia de la humanitat, sinó que estem en front d’unes generacions que hauran d’assumir molta més responsabilitat que en qualsevol època anterior.

El món actual té molts més problemes dels que tots volem veure i, sobre tot, del que pretenen que veiem els líders polítics i empresarials del moment.  Però els que dominen actualment el poder econòmic, polític, cultural i mediàtic, són persones d’edats més avançades que s’esforcen majoritàriament en dissimular, ignorar, maquillar o negar la problemàtica social i mediambiental global a la que ens enfrontem.  Les generacions que estan ara per sobre dels 35 anys han viscut esgotant els recursos i no havent-se de preocupar en absolut per la problemàtica mediambiental; i ara mateix s’esforcen encara en relativitzar-la o amagar-la.  En canvi, les generacions més joves, tenen un repte majúscul a davant seu, doncs hauran de gestionar, inevitablement, aquests enormes canvis derivats del malbaratament de recursos naturals i d’un sistema de desenvolupament poc inclusiu a nivell social.

Els grans hem fet moltes coses malament, però els joves no tenen perquè repetir aquestes errades.  El "Business as Usual" (Negocis com s’han fet sempre) i el "Living as Usual" (Viure com s’ha fet sempre), ja només valen per uns pocs inconscients privilegiats, però són els grans enemics d’un progrés més sostenible que hem d’ambicionar i gestionar amb molt de compromís i amb total urgència.

Adonem-nos-en que les fórmules existents són les que estan caient, i que el millor que podem fer és trencar amb la forma conservadora de veure l’evolució humana.  Hem esgotat un model i estem en un canvi d’època que no poden liderar els que estan més concentrats en conservar y preservar lo antic, sinó els que estan oberts i ansiosos per afrontar lo nou amb una gestió social i medi ambiental molt més ben enfocada.

Les joves generacions actuals, són la nostra esperança, i per sort, tot indica que provocaran un gran canvi en la manera d’entendre i de liderar la societat.  Que es preparin els polítics, perquè aviat se’ls valorarà i se’ls exigirà realment pel valor que aporten a la societat, i per la resposta que donen als problemes de la comunitat en global tant en el curt com en el llarg termini.

Segons indiquen molts estudis, entre ells el recent del "Centre Reina Sofía sobre adolescència i joventut ", els joves es caracteritzaran per una major implicació en l’àmbit col·lectiu, essent molt més exigents amb el bé comú, amb la regeneració política, els valors socials i medi ambientals, i les actuacions i manifestacions pacífiques i apassionades.

En un moment en que els que manen intenten maquillar quatre números mal fotuts, per posar un parxe a l’increïble desgavell en el què vivim, i en el que molts sèniors intenten creure-s’ho i pensar que tot tornarà a una normalitat que ni existeix ni ens convé; només ens queda l’esperança de l’enorme energia de la joventut actual, que té molt més per ensenyar-nos i per liderar del que els hi poden ensenyar i liderar els més grans.

Joves: No us creieu res del que us diuen els que només volen "continuar" amb la situació actual, munyint la mamella fins que la vaca estigui cadàver i no hi hagi res a fer. Activeu-vos individualment i com a col·lectiu, perquè només amb la vostra energia, capacitats i valors, podem redreçar la direcció d’un món que està malalt, però que encara té cura si els que hi han de viure en el futur se’n adonen i s’hi comprometen.

És el moment del Futur Sostenible, i per això és el moment de les noves generacions. (Alguns) Confiem amb vosaltres i (Molts) us donarem suport a tope!

Per |2014-02-09T00:00:00+01:009 de febrer de 2014|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT