UNA VICTORIA SOSTENIBLE I DE FUTUR

Campions Electroseries - Eco Ral·li RACC

Tram 2 - Eco Ral·li RACC - Equip Payà-Bosch

Un no sempre és culpable de les errades fetes en el passat, però sí que és culpable si les repeteix o no fa res per aprendre’n i rectificar.

Aquest dissabte vaig participar juntament amb l’Agustí Payà i l’equip "Mercedes EcoTeam" al ECO RALLI RACC de cotxes elèctrics i eficients, en la categoria de vehicles 100%, elèctrics en la que vàrem guanyar amb molta autoritat, després d’haver estat tercers l’any passat.

Fa aproximadament dos anys vaig començar a introduir-me en el món dels vehicles amb motorització elèctrica, de la ma de l’expert, apassionat i compromès pilot Agustí Payà, campió d’Espanya d’Electroseries 2012 i 2013. I em va suposar el descobriment d’una nova dimensió dins de l’automobilisme que tant important havia estat en la meva trajectòria esportiva fa uns anys, però que tenia totalment apartat pel fet de que formava part del meu passat en el que la meva consciència medi ambiental era molt secundària, i no hi trobava encaix en el meu actual compromís de sostenibilitat mediambiental.

Vàrem córrer, ens vàrem divertir i vàrem guanyar, però sense emetre ni un sol gram de CO2 a l’atmosfera. I per tant, vàrem gaudir el doble, i la victòria va ser molt més valuosa. Participar i fomentar la mobilitat elèctrica suposar per mi, en aquests moments, una forma d’unir innovació, esport i sostenibilitat, ajudant a provocar un canvi de tendència molt necessari pel món de l’automòbil.

Tot tipus d’indústria, sigui l’automobilista o qualsevol altre, és de per sí poc sostenible. Però hem de partir del fet que la societat actual ha creat un estil de vida i unes necessitats que no aturarem ni canviarem de forma radical a curt termini. Per tant, el que hem de fer és que tant la industria per un costat, com els hàbits de consum dels ciutadans per l’altre, tendeixin a ser cada vegada més eficients, neutres o beneficiosos pel medi ambient. Això és una necessitat imperiosa, i ho hauríem de perseguir de forma massiva i amb un alt grau d’ambició col·lectiva. Sigui per respecte al medi natural i la biodiversitat, sigui per gestionar millor els recursos naturals dels que depenem, sigui per invertir en una millor salut general del planeta i una millor qualitat de vida de les següents generacions, el que és evident és que hem de modificar certes conductes altament arrelades per poder actuar en positiu sobre el futur a curt i llarg termini.

No renego en absolut del meu passat en el món del motor, doncs forma part inseparable de la meva trajectòria esportiva i de projectes ambiciosos. Però els valors i la consciència de les persones evolucionen (per sort), i el fet d’haver estat fent aventures en alguns dels indrets més bells i sensibles del nostre planeta, m’han fet agafar una consciència de respecte i compromís cap el medi natural, que no tenia abans. Per tant, ara ja no puc fer només el què em diverteix, sense incorporar-hi uns valors que ja formen part de mi, i que m’agafo molt seriosament (perquè són "els meus" valors). Encara que per pur plaer, m’encantaria córrer carreres en cotxe, prefereixo pagar el preu d’estar-me’n si no incorporen alguna forma d’actitud i compromís cap a un projecte de sostenibilitat mediambiental.  I pot ser amb el tema dels vehicles elèctrics trobo la manera d’aprofitar el meu actiu com a pilot de llarga trajectòria, i el meu compromís de futur.

El futur sempre és la nostra responsabilitat, i l’anem construint cada un de nosaltres tots els dies, a través de cada una de les nostres accions.

Per |2014-03-31T00:00:00+02:0031 de març de 2014|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT