10 PASSOS PER FER REALITAT ELS TEUS SOMNIS

SOMNIS

Tots coneixereu aquella famosa cita que diu "SI HO POTS SOMIAR, HO POTS FER"… doncs jo penso que aquesta és una de les moltes frases simplones que ara estan tant de moda com a formula de motivació ràpida, superficial i inútil, si no està plena de substància, compromís i molta feina.

Dir que tot el què es pot somiar es pot fer, és de per sí una tonteria… Jo no puc somiar ser campió olímpic dels 100m, o guanyador del Roland Garrós de tennis, o descobridor de la vacuna de la malària.  Només es pot fer allò que somiem dins d’un marge determinat, en funció de les nostres capacitats, i només si hi posem un procediment determinat per poder-ho assolir, doncs somiant no s’aconsegueix res… Només s’aconsegueix allò que es persegueix de veritat.

He dedicat una gran part de la meva vida a intentar realitzar alguns somnis ambiciosos que he tingut en un moment determinat.  Uns els he aconseguit, i molts no han estat possibles.  Des d’aquesta experiència i amb l’enfocament que tinc per poder continuar fent realitat alguns somnis potents en el futur, resumeixo uns passos clau que penso que s’han de seguir per a poder passar del somni a la realitat efectiva (Primer els enumero, i llavors els desenvolupo per qui tingui més ganes de llegir més):

1)     TRIAR BÉ EL SOMNI

2)     CONVERTIR-LO EN PROJECTE

3)     COMPROMETRE’S A FONS

4)     INCORPORAR EL QUÈ NECESSITEM

5)     FER LES RENÚNCIES NECESSÀRIES

6)     DETERMINAR ELS LÍMITS

7)     GESTIONAR EL LIDERATGE I LES PERSONES

8)     TREBALLAR, TREBALLAR I TREBALLAR

9)     RESILIÈNCIA A TOPE

10)   TROBAR LA FONT D’ENERGIA

 

1) TRIAR BÉ EL SOMNI: De somnis en tenim molts durant la nostra vida, per això serà fonamental escollir bé els que realment són importants per nosaltres, els que desitgem amb tots els pors del nostre cos; doncs al optar per un o uns en concret, suposarà un cost d’oportunitat important per nosaltres. Si dediquem molt de temps, il·lusió i energia a un determinat somni, voldrà dir que renunciem a uns altres, i per això el triar bé serà fonamental.

2) CONVERTIR-LO EN PROJECTE:  El pas clau per avançar cap el nostre somni, és començar a caminar en aquella direcció.  Hem de sortir del condicional i passar a l’acció.  Per això serà fonamental convertir-lo en projecte per estructurar el procés, planificar la metodologia, establir un calendari i determinar els objectius a assolir en cada etapa.  Quan deixem de parlar en clau de somni i ho fem en clau de projecte, la cosa començarà a enfilar seriosament.

3)   COMPROMETRE’S A FONS: Com més ambiciós és el projecte, més compromesos hi hem d’estar.  I el compromís vindrà de la nostra ambició i  voluntat  per fer-lo realitat, de l’autenticitat del nostre objectiu, de sentir que el nostre propòsit vital passa per aquest camí i que intentar realitzar aquest somni és determinant a la nostra vida.  Aquest compromís ha de ser potent, sincer i ben definit amb un mateix.  No val comprometre’s amb els altres, l’entorn, l’equip, si abans no estem compromesos amb nosaltres mateixos.

 4)  INCORPORAR EL QUÈ NECESSITEM: Determinar què ens falta per transitar el camí que ens hem fixat.  Tenir clar què necessitem incorporar (i incorporar-ho, és clar) a la nostra vida per poder lluitar de veritat pel nostre somni: Capacitats, circumstancies, relacions, etc.

 5)   FER LES RENÚNCIES NECESSÀRIES:  Això és més complicat que el punt anterior.  Sumar coses a la nostra vida és més agradable, però deixar quelcom enrere i deslliurar-nos de coses que formaven part de nosaltres, és un preu que costa molt car en algunes ocasions.  Però res surt gratis en aquesta vida, i assolir fites importants per nosaltres requerirà, amb tota seguretat, fer alguna renuncia important.

 6)  DETERMINAR ELS LÍMITS: Dir que no hi ha límits és una de les altres expressions superficials i simplificadores per afrontar qualsevol projecte.  Sempre hi ha límits objectius que hem de conèixer, no tant per conformar-nos ni deixar d’apuntar el més amunt possible, sinó per saber-los gestionar bé en els moments crítics: Capacitats físiques, mentals, tècniques, econòmiques, d’equip, etc.  També hi ha límits en els riscos del projecte, i els hem de conèixer bé per tenir clar quin llindar de risc volem assumir al avançar.  I finalment hi ha uns límits ètics i de valors que hem d’establir nosaltres.  Aconseguir els nostres somnis a qualsevol preu, sense respectar cap límit pot ser més fàcil, però també serà menys valuós.

7)  GESTIONAR EL LIDERATGE I LES PERSONES: En tots els projectes i intervenen les relacions amb altres persones: Per fer equip, per negociar, per tenir suports, per evitar gent-obstacle, etc. Gestionar bé aquest aspecte serà fonamental:  Saber treballar amb equip; poder equilibrar les nostres relacions amb els altres; liderar, co-liderar o ésser liderats en cada fase; posar les persones al centre de l’objectiu, no només posar-les al seu servei.  La gestió de les relacions personals és un dels factors més potents i, a la vegada, més delicats en el camí cap a la realització dels nostres somnis.

8)  TREBALLAR, TREBALLAR I TREBALLAR: Aquest punt és pot ser el més evident, doncs està clar que sense esforç no s’aconsegueix res.  Treballar molt, perseverar, saber patir, tenir molta disciplina i mantenir tot això en el temps, serà fonamental en la part executiva del projecte per assolir el nostre somni.

9)     RESILIÈNCIA A TOPE:  Saber gestionar bé l’equilibri entre èxit i fracàs.  Entendre que si el projecte és mínimament ambiciós i complex, el camí estarà ple d’obstacles, frustracions, errors i fracassos; i serà clau la nostra capacitat de superar-los, de remuntar, i d’aprendre de cada experiència negativa per enfortir-nos de cara al què queda de trajecte, serà fonamental per poder assolir el nostres somni tant desitjat.

10)  TROBAR LA FONT D’ENERGIA:  Realitzar un somni no s’aconsegueix  d’un dia per l’altre.  El procés serà llarg, ple de dificultats i serà fonamental tenir una font d’energia que ens aporti sempre la força necessària per avançar,  per poder treballar molt, estar-hi permanentment compromesos, i superar els obstacles i els fracassos del camí.   Cadascú ha de trobar la seva formula per tenir la motivació i energia suficient en cada moment; però en general, sentir passió pel que un fa és l’indicador clau.  No hem de pensar que una vegada assolim l’objectiu serem feliços, hem de ser feliços durant tot el procés.

 

Per |2014-04-20T00:00:00+02:0020 d'abril de 2014|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT