A LA CURSA D’AVUI HE GUANYAT… I TU TAMBÉ

Cursa SBG

A nivell de classificació no he estat pas el primer, evidentment, però per la causa concreta que es perseguia en aquesta cursa, al creuar la meta, me’n he donat que avui he guanyat, i tu també… tothom ha guanyat amb una iniciativa així.

Avui he corregut a St.Bartomeu del Grau una cursa de 12Km corrent, i solidària amb el medi ambient.  Cada participant, en comptes d’obtenir una samarreta ‘made in China’ de regal, apadrinava un arbre a replantar en una zona recentment afectada per un incendi, compensant també el CO2 emès per la realització de la prova.

Ja hi ha altres proves esportives solidàries amb alguna causa social, però molt poquetes que ho siguin directament amb el medi ambient.  Passa igual amb la societat en general, que és força solidària (encara que sovint poc compromesa) amb temes socials, però molt poc amb els temes mediambientals (pot ser perquè aquests requereixen encara més compromís i esforç).  Tot tipus de solidaritat està bé, i tota acció és molt necessària.  Però m’atreviria a dir que necessitem moltíssima més implicació de tothom, a tots nivells, amb el repte medi ambiental al que ens enfrontem a tot el planeta.

Per molt que ajudem a un col·lectiu concret (que ho hem de fer, doncs hi ha moltes necessitats urgents i dramàtiques), sempre tindrem un problema per sobre que ja està perjudicant, i perjudicarà molt més en el futur, a totes les persones del planeta: el medi ambient. En els darrers 50/100 anys hem destruït i estressat el planeta d’una manera acceleradíssima i perillosíssima, com mai s’havia fet de forma acumulada i en valors absoluts, des de l’inici de la humanitat. Tenim poc temps per reaccionar, i frenar aquesta amenaça, actuant i reorientant la nostra relació amb la natura, és el major repte que té actualment la humanitat.

Ja està passant, però passarà moltíssim més en el futur, que els problemes medi ambientals provocaran tot tipus de problemes "Socials", o sigui: a les persones: Fenòmens meteorològics (sequeres, tempestes extremes…); problemes amb l’agricultura; desforestació; problemes de salut per contaminació o agua contaminada; acidificació dels oceans; migracions massives per causes climàtiques; etc, etc, etc… Això són exemples de com afecta i afectarà a les persones, però el problema va més enllà dels humans, i afectarà moltíssim a la biodiversitat del planeta i a l’equilibri natural de tot plegat.

Per sort, cada vegada hi ha més consciència d’aquest gran repte, que hem d’impulsar des de baix, des de la ciutadania, per pressionar als de dalt (governs, empreses i institucions); i cada vegada hi ha més iniciatives a tot nivell en aquest sentit.  La cursa de St.Baromeu del Grau és a escala local/comarcal, però n’hi ha d’altres de gran abastament, sustentades en la força de moltes persones que hi donen suport, i que aconsegueixen grans victòries.

Jo vaig participant en moltes d’elles, sigui signant, sigui participant, sigui fent petites donacions quan puc.  La més recent ha estat la campanya "Save The Arctic" www.savethearctic.org, a on ja som més de 5.300.000 persones que hem signat per que aquella zona clau pel clima i la biodiversitat del món, sigui un santuari global.  Ara em toca cercar 3 persones influents que s’hi sumin (un dels compromisos que es poden adquirir en aquesta campanya).  També us animo a participar-hi, doncs tots ens hi juguem molt a l’Àrtic.  El fet de que la imatge de l’escalfament global sigui un Os polar a sobre un Iceberg, no ens ha de fer confondre i pensar que això ho fem per salvar els ossos… esperem salvar-los a ells, però també, i sobre tot, ho fem per tots nosaltres.

Així doncs, sigui en una cursa o iniciativa al costat de casa, sigui amb una campanya mundial com ‘Save the Arctic’, o sigui a través de qualsevol moviment que creguis oportú donar-hi suport, animo a tots a que participeu en aquest gran repte i, sobre tot, us hi comprometeu llavors amb la vostra actitud i comportament en el dia a dia (no tant sols com un fet puntual).

D’aquesta manera, conjugarem un verb magnífic per assolir un millor futur per nosaltres, per les següents generacions, i per la natura en general:

Jo hi guanyaré

Tu hi guanyaràs

Ell (el planeta) hi guanyarà

Nosaltres hi guanyarem

Vosaltres hi guanyareu

Ells hi guanyaran

TOTS HI GUANYAREM!!!!

Per |2014-06-15T00:00:00+02:0015 de juny de 2014|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT