EL NORMAL NO SEMPRE ÉS EL NATURAL

Natura

La nostra evolució com éssers humans ens ha anat apartant de la natura, fins a fer-nos viure pràcticament d’espatlles en vers ella.

La urbanització de la societat i l’acceleració tecnològica ens ha fet avançar cap uns hàbits molt allunyats de tot allò que té relació amb els cicles naturals i la biodiversitat.

Ensenya cinc productes de consum a un nen, i segurament t’encertarà gairebé totes les seves marques. Però ensenya-li cinc arbres de la zona on vius, i probablement no en coneixerà cap.

A partir d’aquí, correm el greu risc de creure’ns absolutament dominadors de la natura, de pensar que és ella la que està sempre al nostre servei, i que no requereix cap respecte o cura especial per la nostra part.  Com que tot funciona, no som conscients de que puguem estar esgotant o perjudicant la font original de tot plegat. Quan obrim una aixeta surt aigua; quan activem l’interruptor s’encén el llum; quan parem a una benzinera sempre hi ha combustible; i quan anem al supermercat, està pleníssim de tot tipus de menjar.  Perquè ens hem de preocupar de res més?  Només ens obsessionem en tenir feina (molt important), per poder comprar tot allò que ens aporta benestar; i quan tenim el què necessitem, el demés ens importa un rave.

Però si realment volem merèixer-nos el títol dels animals més intel·ligents del planeta, haurem de demostrar que som capaços de viure amb totes les comoditats que considerem necessàries, però sempre amb un equilibri sostenible cap al medi natural.

Les muntanyes no són només per anar a fer-hi fotos i activitats. Les platges i els mars no són només per anar-hi a prendre el sol i nedar.

Quan un estima quelcom o algú, no n’abusa i li desitja sempre el millor, respectant-lo al màxim i comprometent-se perquè no pateixi gens i que les coses li vagin el millor possible. 

Sovint diem que estimem la natura, però realment només en gaudim i ens en aprofitem.  Per això hem de promoure una actitud de respecte i compromís per què ni hi visquem d’esquena, ni pensem que la hem de dominar perquè estigui al nostre servei.

Això és viure a prop del medi natural. Això és estimar-lo de veritat. I això és ser una persona humana realment intel·ligent.

Per |2014-09-21T00:00:00+02:0021 de setembre de 2014|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT