ELS QUE NOMÉS PARLEN O ELS QUE FAN

Pensar-Fer

Vivim en una societat en que hi ha molts experts de determinades coses, que ho saben tot, absolutament tot sobre el què parlen, menys un petit detall: Fer-ho!

És fonamental que hi hagi gent que pensi molt, i gent que parli o comuniqui molt aquests pensaments, sobre tot si són pel bé de la societat en general.  Però al final, el què comptarà és el que es fa, el que es porta a la pràctica, el que es converteix en acció.  Això és al cap i a la fi el que tindrà un veritable impacte en la realitat, bé sigui per empitjorar-la, bé per millorar-la.

Defensar qualsevol causa o concepte és molt fàcil des de la posició còmode de limitar-se a parlar-ne, a escriure’n, o a fer soroll a la xarxa o als mitjans de comunicació.  Però el què costa de veritat és fer les coses, i sobre tot, fer-les en línia amb valors i compromisos adquirits amb aquella causa o concepte.

Ser pur i perfecte quan només et mous en el planell teòric està xupat.  Però intentar fer les coses bé i tendir a una millora constant quan et mous en el planell de la acció real, és un gran repte.

Per això veiem tants coaches que en saben molt de parlar, però la seva vida és un desastre.  Tants conferenciants que fan exposicions magnífiques, però que estan a anys llum de ser coherents amb el què diuen.  Tants opinadors o tertulians que només es dediquen a això, a opinar i a fer tertúlies, però no apliquen res en la realitat més enllà d’enrotllar-se sobre els temes.   Tants teòrics que parlen de coses que han estudiat, amb gran exactitud de dades, però que no les han aplicat mai en res.  Tants ploraners apassionats, que  ho reivindiquen tot, però no aporten realment res en la societat.

Per contra, hi ha molta gent que intenta fer les coses, aplicant realment els valors que creuen correctes pel bé de la societat, mentre persegueixen també els seus objectius, sigui en el món empresarial, social, polític, esportiu o cultural.

Aquests són els veritables líders conscients i responsables.  Són valents perquè assumeixen un compromís amb la societat i el medi ambient més enllà del seu propi objectiu.  Són valents perquè l’incorporen en el seu dia a dia.  I són valents perquè saben que fent-ho, s’exposen a les crítiques, sovint ferotges, dels que els titllaran d’incoherents per no fer-ho tot absolutament perfecte.

Un exemple: Jo treballo molt el concepte d’empreses sostenibles, i estic molt feliç quan veig que un empresari incorpora paulatinament una consciència i un compromís social i mediambiental a la seva missió i en el dia a dia de l’organització.  Llavors em sap greu quan la gent el critica perquè només fa bé un 30 o 40%, quan té un 60% per arribar a ser perfecte.  I això és injust.  El que no pot ser és que quan un líder empresarial es mulla per millorar de mica en mica el món a través de la seva feina absolutament necessària per la societat, el matxaquin perquè encara no fa bé una altre part.  Ho té molt més fàcil el que decideix no fer res (que són majoria), perquè serà molt més coherent amb els seus valors socials i mediambientals, doncs aquests seran nuls.  Si els que pensen o pensem que el món ha de ser més responsable en tots els aspectes, critiquem als que realment són agents de canvi perquè són els que "fan" les coses, no millorarem mai.  El que hem de fer és donar-los tot el suport del món, tot impulsant-los i ajudant-los a que la millora continuï, i el grau de responsabilitat social i mediambiental que inclogui la seva activitat empresarial, sigui cada vegada més elevat.

Nosaltres mateixos acabem de presentar un projecte per fer el Dakar amb un cotxe 100% elèctric.  La primera vegada a la historia que es correrà la prova de motor més dura del món, sense portar ni un litre de combustible a sobre.  He impulsat aquesta aventura partint del meu compromís absolut amb la millora del medi ambient com a eix prioritari en la meva activitat professional i/o aventurera.  N’estic segur que molta gent ens criticarà per totes les mancances mediambientals que té el projecte, sense tenir en compte que hem estat valents de fer un tema que, molt més enllà del propi estalvi d’emissions de CO2, el què pretén és utilitzar una plataforma mediàtica com és el Dakar, per provocar un debat sobre la mobilitat sostenible en el futur, i sobre els valors mediambientals que hem d’aplicar en totes les nostres activitats, siguin de l’àmbit que siguin. No som perfectes, no som purs, no som els més sostenibles del món; però estem a l’avantguarda del món de l’automòbil en general i de les curses de motor en concret, com actitud, com exemple, com a discurs i com a valors, en la sostenibilitat i el compromís amb el planeta.  I això és el que volem que se’ns reconegui.  Benvingudes siguin les crítiques, especialment si són constructives; però molt més benvinguts siguin els suports perquè a partir d’aventures com aquestes, puguem crear debats i fer remoure consciències per tal de que el nostre món sigui cada dia (i a poder ser de manera molt ràpida), una mica més sostenible.

Pensem, sentim, parlem, comuniquem… però sobre tot, FEM!!!

Per |2014-11-23T00:00:00+01:0023 de novembre de 2014|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT