MARQUES SOSTENIBLES

SB London'15

SB London'15

El proper dilluns dia 16 tindré l’honor de participar com a ponent al "Londres Sustainable Brands"; un gran esdeveniment de sostenibilitat relacionada amb les empreses, on reflexionaré com ambaixador compromès amb la natura, tant des del punt de vista de l’aventura, com de l’emprenedoria i les estratègies de comunicació i posicionament de marca.

Podem tenir moltes idees, ideologies, religions o filosofies (i per mi una molt important és la preservació del medi ambient). Però al final, aquestes conviccions s’han d’aterrar i aplicar-les a la realitat si volem que tinguin algun efecte.  I la realitat diària no es composa només de grans promeses o grans esdeveniments, sinó dels nostres hàbits i el nostre sistema social i econòmic.  Per això sóc dels convençuts que, malgrat el sistema capitalista actual és tremendament imperfecte i desitjaria trobar-ne un de nou o de més evolucionat, també ens ha aportat un gran benestar i unes impressionants quotes de llibertat.  Però ara estem en un punt límit en molts sentits, ja no tant socials, sinó sobre tot medi ambientals, que al cap i a la fi, afecten de ple a la societat tant a curt com a llarg termini.  Seria bonic i no hem de desistir de pensar en formular solucions innovadores que ens puguin portar a sistemes més sostenibles, però entre tant, seria absurd no intentar treballar a partir del sistema que ja tenim i que pot ser perfectament vàlid en molts aspectes.

El sistema econòmic i empresarial actual és un dels principals actors de la nostra societat, que segons com es gestioni, pot crear un impacte tremendament negatiu o meravellosament positiu. Però al cap i a la fi, les empreses i les marques només són eines que s’enfocaran d’una manera o d’una altre en funció dels valors que hi apliquin les persones que tenen capacitat d’influir-hi. I aquestes persones no són només els socis o directius de les empreses, sinó també tots els seus treballadors o col·laboradors i, sobre tot, els consumidors que, al final de tot, votaran si aproven o no la seva gestió comprant o no comprant els seus productes o serveis amb el seu preu i funcionalitat corresponent, però també amb tots els valors bons i dolents que puguin incorporar.

Les marques comercials compromeses amb un futur més sostenible poden ser un gran agent de canvi a la nostra societat. I els consumidors compromesos amb un futur més sostenible, poden actuar de jutges i guies quotidians perquè sigui així. Les marques tenen un gran poder de fer el bé, i per això necessiten tant dels grups de pressió i del desplegament ideològic corresponent, com dels ciutadans que realment valorin aquest enfocament, tant pel seu propi bé personal, com pel bé col·lectiu de la societat i el medi ambient.

Cada vegada hi ha més marques conscients d’aquesta necessitat, que assumeixen la seva responsabilitat i que també hi poden veure un avantatge competitiu per a l’empresa; i això pot esdevenir un gran canvi de paradigma pels grans reptes que amenacen al planeta.

Com a ciutadans, cada un de nosaltres hem d’exigir i pressionar perquè això passi, però sobre tot, hem d’assumir també la nostra part de feina, doncs al cap i a la fi, tot el procés comercial acaba en la nostra decisió de compra personal i lliure; i si en aquell moment validem o descartem una marca per la seva bona o mala gestió de la sostenibilitat, estarem contribuint radicalment a dirigir el món cap a un demà millor.

Tots tenim el deure de fer que la nostra vida i el nostra sistema social sigui sostenible; doncs el contrari voldria dir que és, senzillament, INSOSTENIBLE!.

Per |2015-11-08T00:00:00+01:008 de novembre de 2015|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT