PARIS COP 21

PARIS COP 21

Aquesta setmana es celebra a Paris la cimera sobre el Canvi Climàtic més important de la historia.  El què es decideixi allà, pot afectar radicalment el nostre futur i el de les generacions venideres.

Encara estem a temps d’actuar, però hem de ser contundents, treballar units i adoptar uns compromisos seriosos, immediats i de gran abast… però creieu que serem capaços?

El problema del Canvi Climàtic és una de les pitjors amenaces del món en general i de l’espècie humana en concret, però com que els efectes no es noten cada dia, i no afecta als països més desenvolupats, mai es considera una prioritat absoluta per part dels líders o dels ciutadans.  Després hi ha un exèrcit d’escèptics o negacionistes, que passen de tot o que es farceixen d’arguments generosament subministrats pels lobbys del petroli, perquè els és molt més convenient i còmode viure egoistament i oblidar-se d’estar ocupats o preocupats pels problemes del planeta.

Però hem de pensar que encara que no ens creiem del tot el problema del canvi climàtic; encara que només li assignem una possibilitat del 50%, el tema és tant greu, tant comú i tant relacionat amb totes les demés variables de sostenibilitat de la vida a la terra, que sempre serà important actuar amb responsabilitat.  Adoptar una actitud de compromís i respecte cap als recursos naturals i la biodiversitat, només pot ser beneficiós per la vida a la terra, tant dels humans, com de la resta d’espècies animals i vegetals.  De veritat volem ser tant idiotes com per pensar només en el què ens convé a nosaltres individualment i en el curt termini?

Durant aquests dies veiem i escoltem moltes persones i organitzacions que es posen l’etiqueta de sostenibles o de compromesos amb el COP 21, però en realitat els importa un rave, ho utilitzen només com a màrketing i operació d’imatge, porten una vida totalment contradictòria amb el que requereix la sostenibilitat, i realment no adopten cap mesura pròpia per aportar millores reals en la seva activitat diària. 

Tenim un problema gros i no tenim la consciencia i compromís global necessari.  Però sigui com sigui, paga la pena continuar pressionant, exigint i, sobre tot, actuant perquè puguem solucionar o pal·liar aquesta crisi, i totes les que estan relacionades amb l’impacte de l’home en la naturalesa i els recursos que necessitem.

Pregunteu-vos com creieu que serà el món dins de vint o trenta anys.  Millor que avui o pitjor que avui?…  I quan hagueu respost aquesta qüestió, feu-vos la pregunta que és veritablement important: Què estic fent jo perquè el món sigui millor dins de vint o trenta anys?

Tots a creuar els dits per la cimera de París, i tots a actuar cada dia perquè puguem continuar aspirant a sentir-nos dignes de ser éssers humans.

Per |2015-11-29T00:00:00+01:0029 de novembre de 2015|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT