PARIS COP 21

PARIS COP 21

Aquesta setmana es celebra a Paris la cimera sobre el Canvi Climàtic més important de la historia.  El què es decideixi allà, pot afectar radicalment el nostre futur i el de les generacions venideres.

Encara estem a temps d’actuar, però hem de ser contundents, treballar units i adoptar uns compromisos seriosos, immediats i de gran abast… però creieu que serem capaços?

El problema del Canvi Climàtic és una de les pitjors amenaces del món en general i de l’espècie humana en concret, però com que els efectes no es noten cada dia, i no afecta als països més desenvolupats, mai es considera una prioritat absoluta per part dels líders o dels ciutadans.  Després hi ha un exèrcit d’escèptics o negacionistes, que passen de tot o que es farceixen d’arguments generosament subministrats pels lobbys del petroli, perquè els és molt més convenient i còmode viure egoistament i oblidar-se d’estar ocupats o preocupats pels problemes del planeta.

Però hem de pensar que encara que no ens creiem del tot el problema del canvi climàtic; encara que només li assignem una possibilitat del 50%, el tema és tant greu, tant comú i tant relacionat amb totes les demés variables de sostenibilitat de la vida a la terra, que sempre serà important actuar amb responsabilitat.  Adoptar una actitud de compromís i respecte cap als recursos naturals i la biodiversitat, només pot ser beneficiós per la vida a la terra, tant dels humans, com de la resta d’espècies animals i vegetals.  De veritat volem ser tant idiotes com per pensar només en el què ens convé a nosaltres individualment i en el curt termini?

Durant aquests dies veiem i escoltem moltes persones i organitzacions que es posen l’etiqueta de sostenibles o de compromesos amb el COP 21, però en realitat els importa un rave, ho utilitzen només com a màrketing i operació d’imatge, porten una vida totalment contradictòria amb el que requereix la sostenibilitat, i realment no adopten cap mesura pròpia per aportar millores reals en la seva activitat diària. 

Tenim un problema gros i no tenim la consciencia i compromís global necessari.  Però sigui com sigui, paga la pena continuar pressionant, exigint i, sobre tot, actuant perquè puguem solucionar o pal·liar aquesta crisi, i totes les que estan relacionades amb l’impacte de l’home en la naturalesa i els recursos que necessitem.

Pregunteu-vos com creieu que serà el món dins de vint o trenta anys.  Millor que avui o pitjor que avui?…  I quan hagueu respost aquesta qüestió, feu-vos la pregunta que és veritablement important: Què estic fent jo perquè el món sigui millor dins de vint o trenta anys?

Tots a creuar els dits per la cimera de París, i tots a actuar cada dia perquè puguem continuar aspirant a sentir-nos dignes de ser éssers humans.

Per |2015-11-29T00:00:00+01:0029 de novembre de 2015|Generals|1 Comentari

Un comentari

  1. Joel 4 desembre, 2015 en 16:36- Respondre

    Que part de la teva activitat al món virtual vingui a conscienciar sobre la necessitat d’un compromís amb el planeta diu molt de tu.
    Jo personalment no crec gaire en aquestes trobades… són molt polítiques. Vaig deixar de creure en elles quan vaig veure que per complir amb els objectius de Kioto se’ls va ocórrer uns impostos basats en quotes d’emissions de CO2… i que les quotes estalviades d’uns països es podien vendre a uns altres… buff!
    M’agrada molt més el que planteges al final de la teva reflexió: què estem fent nosaltres a títol individual per a què el nostre món sigui millor dintre de 20 o 30 anys? L’actitud individual és un primer pas essencial, en una societat on sempre esperem que els governs ho facin tot per nosaltres.

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT