6 PUNTS CLAU DE LA TEVA PASSIÓ

Apassionat per la muntaya

Molta gent d’èxit acostuma a simplificar actituds vitals amb expressions com “Tot el què necessites és passió”, “Viu el moment apassionadament i el demés ja vindrà”, “Seguir el teu cor és el més important”, etc…

Això està molt bé per fer una frase bonica i dolçona, però no és el que solucionarà els teus problemes i et farà aconseguir els teus objectius.

Jo parlo molt sovint de la passió a les meves conferències.  Però és un concepte tant potent i, sovint, tant superficialment utilitzat, que valdria la pena aprofundir-hi una mica més.

La passió per viure o per fer qualsevol projecte és una font d’energia essencial en tot moment, però no és una cosa definitiva i determinant per l’èxit personal en qualsevol acció que s’emprengui.

Això donaria per escriure un llibre, però apunto només 6 pinzellades a tenir en compte:

1)    La passió no és només pels caps de setmana o pel temps lliure.  La passió per un projecte o idea, t’hauria de definir com a persona. No és un hobby o un entreteniment, sinó una cosa que et condiciona i t’activa cada dia de la teva vida.

2)    La passió no equival només a plaer.  Si realment t’apassiona alguna cosa/somni/projecte i vols enfocar-t’hi, t’esperarà una feina molt dura, molts obstacles, molt patiment, molta paciència i moltes ensopegades.

3)    La passió és essencial per tenir energia i motivació a la vida en general o en un projecte en particular, però seguir-la acostuma a tenir sempre un preu força alt. Un preu que sempre compensarà si la passió que un sent és autèntica i està connectada de veritat amb el propòsit vital de cadascú, però tinguem en compte que sempre hi ha un preu a pagar.  Mai és gratis.

4)    La passió pot comportar-te un cert aïllament, crítiques o incomprensió per part del teu entorn.  La majoria de gent està programada per seguir uns camins determinats a la vida, i tenir persones al voltant que surten del camí per seguir el que més els apassiona, se’ls fa estrany o, fins i tot, els incomoda (Pot ser perquè els fa reconèixer que ells no tenen prou coratge per seguir la seva passió?)

5)    La passió no es manté sempre. Requereix una tasca constant que l’alimenti i li mantingui viu el foc i la inspiració que li dona tota la potència. Un ha de tenir permanentment activades les referències que li donen sentit. Hem de revisar músiques, llibres, conferències, pel·lícules, indrets, converses, emocions i altres factors de connexió amb la nostra veritable passió per a què sempre estigui al màxim nivell possible.

6)    La passió és una cosa que ve de dins; mai de fora.  Hem de tenir clar que una passió veritable ens pot condicionar tota la vida, o alguna part o projecte fonamental de la mateixa.  Per això estem obligats a exigir-nos una total sinceritat i autenticitat amb nosaltres mateixos per poder permetre que una passió determinada ens marqui el rumb.  I això ha de ser un exercici interior. Si ho fem de cara als altres, o determinats per un entorn o moment concret, podem incórrer en un enorme error.

A part d’aquests punts comentats i de molts altres que hi podríem afegir, només insistir que el pitjor de tot seria no viure connectat a la nostra passió.  El pitjor fracàs que podem tenir sempre serà, al final, haver viscut la vida que no volem.

Per |2018-07-12T18:39:28+02:008 de juny de 2018|Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT