APRENDRE DELS EXPLORADORS

Què ens pot ensenyar Colón de la intuïció, o de la venda d’un projecte?

Què podem aprendre de Shackleton, Amundsen o Scott sobre lideratge empresarial?

Què sabrà Magallanes de resiliència i motivació?

Què pot explicar Edmund Hillary sobre ambició i gestió del risc?

¿Què té a veure Livingstone amb la RSC i l’ètica empresarial?

Per què Darwin ens mostra que el pensament divergent és clau per crear valor?

I si Marco Polo ens mostrés que cooperar i col·laborar pot ser millor que competir?

Sovint busquem inspiració en l’esport per analitzar actituds exemplaritzants per als processos de gestió i lideratge empresarial, però s’observa poc l’experiència de grans aventurers i exploradors.

Podem aprendre molt de les exploracions històriques ja que són més complertes pel que fa a la seva gestió que l’esport de competició, i s’assemblen molt més a la realitat de les nostres vides o de les nostres organitzacions.

A través de grans expedicions històriques com el Descobriment d’Amèrica, la primera Volta al món, La ruta de la Seda, la travessia de l’Àfrica, la conquesta dels Pols, de l’Everest o de la Lluna, podrem aprendre valors clau per a la gestió de les nostres organitzacions com són: Intuïció, Convicció, Capacitat de venda, Resiliència, Lideratge, Motivació, Generositat, RSC, Gestió d’Equips, Optimisme, i fins i tot Pensament Divergent, Innovació, Gestió del Risc, Responsabilitat, Ambició, Comunicació, Competitivitat, Adaptació i fins a la tan buscada i anhelada Ètica.

L’evolució de la societat ha estat lligada a aquests grans viatges i expedicions que, més enllà de l’efecte que varen tenir en els seus protagonistes, han suposat un impacte de grans dimensions a la societat i una immensa aportació de valor i coneixement en tots els sentits.

I us porto aquest tema perquè estem vivint moments complexos i extremadament canviants, i no és difícil endevinar que els temps que vindran, ho seran encara més.

En la nostra vida personal, professional o empresarial, podem viure aquest fet com una amenaça que patirem amb por i infelicitat; o com una gran oportunitat que podem viure amb passió, creació de valor i felicitat.

I en això, els exploradors tenen molt a explicar-nos.

Davant d’aquest futur de vertigen, enfoca la teva vida a partir de la curiositat i les ganes d’aprendre, connecta amb lo nou i les seves potencialitats, assumint els perills i els riscos amb la convicció que allà estaran les oportunitats.

Us convido durant aquestes vacances a carregar les motxilles amb llibres i pel·lícules que expliquin les seves aventures.

Per |2018-07-12T18:40:43+02:002 de juliol de 2018|Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT