IKIGAI: BUSCANT LA NOSTRA RAÓ PER VIURE

Razón para vivir

El concepte japonès IKIGAI equival a “raó per viure” o tenir un propòsit a la vida.

És una paraula que es conjuga a partir d’altres dues: “Ikiru” (sentit de vida) i “Kai” (realització del què un espera); i pot ajudar-nos a respondre la sempre complexa (o senzilla) pregunta de “Quin és el motiu per llevar-me cada matí?”

Per trobar aquesta raó o propòsit, es recomana començar per aquestes quatre preguntes:

  • Què t’agrada?
  • En què ets bo/bona?
  • Què necessita el món de tu?
  • Per què se’t pot pagar?

Responent aquestes quatre preguntes i combinant-les entre elles, podem trobar un full de ruta que ens indiqui el camí cap a la nostra passió, la nostra professió, la nostra vocació i la nostra missió.  I quan millor sapiguem fer convergir aquestes àrees, més ens aproparem al “IKIGAI”: a la nostra raó de ser o propòsit per viure una vida plena, feliç i amb sentit.

Mai hi ha fórmules secretes per a res, però sí que hi ha petits secrets per buscar les nostres pròpies fórmules per la vida, i aquest secret del IKIGAI és força interessant.

Per |2018-08-21T12:14:16+02:0020 d'agost de 2018|Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT