ULTRA CLEAN MARATHON 2019

Acabada la 2a edició d’aquest repte de sostenibilitat èpica per la natura.

Hem completat una nova edició d’aquest gran repte esportiu que ha comportat donar la volta a Catalunya en 7 dies, realitzant 432Km. amb bicicleta (2 etapes), 152Km. corrent (3 etapes) i 66km. en Caiac (2 etapes), sempre recollint residus i divulgant sobre consciència ambiental i accions concretes per a ser més sostenibles en el nostre dia a dia.

 • Etapa 1: Bicicleta, Barcelona-Tarragona-Lleida (209Km.)
 • Etapa 2: Bicicleta, Lleida-Seu d’Urgell-Alp-Ripoll (223Km.)
 • Etapa 3: Corrent, Ripoll-Olot (42Km.)
 • Etapa 4: Corrent, Olot-Girona (60Km.)
 • Etapa 5: Corrent, Girona-Blanes (50Km.)
 • Etapa 6: Caiac, Blanes-Mataró (38Km.)
 • Etapa 7: Caiac, Mataró-Barcelona (28Km.)

Nicole Ribera i jo vam ser els dos ambaixadors que van completar tot el recorregut al 100%, i en diferents trams de cada etapa se’ns anava sumant gent compromesa amb els valors ambientals que promovem. És el primer esdeveniment esportiu d’Espanya que no s’organitza per als esportistes en la naturalesa, sinó des dels esportistes per la natura.

El repte va ser un èxit en tots els sentits:

 • 4.000 participants
 • 64 entitats realitzant accions de neteja
 • 10 entitats ambientals impulsant accions
 • 25 empreses i organitzacions patrocinant o col·laborant
 • 3.000Kg. de residus recollits
 • Multitud d’impactes en mitjans de comunicació i xarxes socials

Més enllà de la recollida de residus, la ruta circular per tot el territori català volia simbolitzar el concepte d’economia circular, ja que no hem de responsabilitzar-nos dels productes només en la fase final, sinó en tot el seu cicle de vida, i des de tots els rols que puguem exercir en cada moment en la societat: en el disseny, en l’ús de matèries primeres, en la fabricació, en la distribució, en la venda, en la compra i en l’ús i reciclatge final del residu.

La Ultra Clean Marathon es feia en 7 dies perquè volem reivindicar que l’amor i respecte per al nostre entorn natural i per la salut del planeta (que és la nostra salut) s’ha d’exercir tots els dies de la setmana sense excepció, fem el que fem a cada moment.

Com un dels ambaixadors d’aquest gran projecte i com a colíder de la seva organització vull agrair a totes les entitats que han confiat en ell i en la seva eficiència en la coordinació de tots els factors, a tots els participants, a tots els patrocinadors, i a la naturalesa, que ens ofereix un espai magnífic, bell i inspirador tot i que no la tractem com es mereix.

Perquè el món no se salva amb la consciència, sinó amb l’acció a partir de la consciència. I com els esportistes som persones d’acció, actuem i convidem a tots a actuar per tenir un entorn més saludable i sostenible en el futur.

Per |2019-05-21T18:02:46+02:0021 de maig de 2019|Aventures, Sostenibilitat|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT