EXECUTIUS DINOSAURES O EXPLORADORS

Extracte de l’article que he publicat a la revista MÓN EMPRESARIAL (Juny 2019) 

El canvi, la innovació i la passió per explorar el futur han de formar part de l’ADN de la companyia. 

Quan preparem una nova aventura a un lloc totalment desconegut, incert i complex, ens enfrontem sempre al repte clau de composar l’equip adequat per afrontar-la amb les màximes garanties d’èxit.

I per això, el món de l’empresa s’assembla molt més a una aventura que a una pràctica purament esportiva o competitiva.

Per crear equips i estructures eficients en la gestió i en el lideratge en un entorn híper canviant i incert, proposo la meva “Regla dels tres terços”:

  • Primer Terç: Experiència. Evidentment és important, però està sobrevalorada en les empreses, i si domina excessivament, distorsiona la organització, i crea estructures ineficients per canviar, innovar i adaptar-se al món radical que ve.
  • Segon Terç: Formació contínua. Mentalitat autèntica d’aprendre i descobrir noves maneres de fer les coses.
  • Tercer Terç: Aprenentatge i adaptació sobre la marxa. Aquesta és la capacitat més difícil de detectar i potenciar en els membres d’un equip.  És la que més manca a les organitzacions, i la que més marcarà l’èxit o el fracàs del nostre projecte.  La experiència la podem valorar fins el punt que creiem oportú, i contractar o promocionar executius de forma més o menys objectiva.  L’aprenentatge continu el podem organitzar i detectar si tenim un equip realment obert a aprendre i desaprendre coses.  Però llavors necessitem que tot aquest equip estigui disposat a avançar sense tenir-ho tot controlat i sense disposar de totes les capacitats necessàries (perquè encara es desconeixen), però amb el màxim compromís i confiança en el projecte.  Si esperem a avançar a que tinguem tota la ruta controlada i totes les capacitats preparades, segurament ja anirem tard i d’altres ens hauran guanyat la partida.

Hem de decidir si volem una organització dominada per dinosaures o per exploradors.

Veure article complert:

Per |2019-09-23T18:19:19+02:0018 de juny de 2019|Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT