ACTIVEM EL PROJECTE BLUEBRO

  • 10 mesos d’accions d’Aventura i Sostenibilitat relacionades amb l’aigua, que culminaran amb el descens integral de l’Ebre en Caiac
  • A la primavera recorrerem el major riu d’Espanya des del seu naixement fins al Mediterrani
  • Conscienciant sobre medi ambient en general i sobre l’aigua com a recurs essencial per a la nostra vida i la biodiversitat de l’entorn
  • S’està desenvolupant amb la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) un prototip de recollida de residus des del Caiac
  • Aquest diumenge s’inicia el BLUEBRO TEST, primera Fase de preparació d’aquesta gran aventura

Després de llargs mesos de treball, el projecte BLUEBRO ja és una realitat, i es posa en marxa amb molta ambició, importants suports i moltes ganes de treballar tant per a l’èxit de l’aventura del descens del riu Ebre en Caiac integralment, com per l’èxit de la divulgació i activació d’hàbits sostenibles en relació amb el recurs “Aigua”.

Aquesta aventura està composta de diverses fases de desenvolupament tècnic i conceptual, que comportaran uns 10 mesos d’activitats esportives i divulgatives, per acabar amb el repte del descens de l’Ebre palejant des del punt del seu naixement a Fontibre fins a la desembocadura al mar mediterrani.

Els dos ecoaventurers que liderem aquest projecte som l’Ivàn Galofré i jo, i farem la primera etapa entre Fontibre i Reinosa caminant i carregant els Caiacs (al ser un tram no navegable), i els 930 Km íntegrament en Caiac durant tres setmanes.

Recorrent un total de 7 comunitats autònomes, posarem el projecte al servei de la divulgació de tots els conceptes de sostenibilitat relacionats amb l’aigua: Gestió, Salut, Biodiversitat, Contaminació/Depuració, Inter-territorialitat i els reptes que suposarà el Canvi Climàtic.

Juntament amb el departament d’Enginyeria Mecànica de la UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) s’ha desenvolupat un sistema de recollida de residus des del Caiac que podrem activar quan tinguem escombraries a la vista, i sense que interfereixi en la navegació normal de l’embarcació.

El projecte compta amb el suport de diferents marques molt interessades en els valors que representa aquesta aventura, entre les quals destaquen el Grupo SUEZ i ROCA (a través de la seva fundació “We are Water”).

Aquest diumenge iniciem el primer dels esdeveniments d’aquest projecte, amb una setmana de descensos de diferents trams de l’Alt, Mitjà i Baix Ebre, per poder conèixer i entrenar els punts més delicats, planificar perfectament el desenvolupament de la ruta i documentar els diferents entorns que ens trobarem a la primavera.

Podeu seguir el projecte tant a la web www.bluebro.org com en els seus comptes de Twitter o Instagram de bluebro: @bluebroproject

Per |2019-09-20T11:25:04+02:0020 de setembre de 2019|Aventures, Sostenibilitat|1 Comentari

Un comentari

  1. SOLANA MIQUEL,ALBERT 20 setembre, 2019 en 12:27- Respondre

    Ets un exemple i un csmi a seguir per molta gent. Tinc la sort de coneixet un dia i grans amics que tenim en comu, tots plegats donem fer que em quedo curt amb elogis. Sempre endavant Albert, estem al teu darrera encara que no ens vegis

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT