EL MÓN PODRÀ FUNCIONAR AMB ENERGIA 100% RENOVABLE?

Resposta 10 del dossier “40 PREGUNTES CLAU PER ENTENDRE EL FUTUR DEL MÓN”, coordinat per mi per encàrrec del GRUPO Z de comunicació, on un expert en cada matèria respon a una qüestió sobre la tendència d’un tema. En aquest cas concret, aquesta qüestió la tracta OSCAR ACEVES:

La resposta està molt clara: sí, perquè és la millor alternativa juntament amb l’estalvi i l’eficiència; i la gravetat del canvi climàtic ens urgeix a reduir les emissions de gasos d’efecte hivernacle.

Els combustibles fòssils, incloent el gas obtingut mitjançant tècniques de fracking, iniciaran la seva davallada en una o dues dècades.  L’energia nuclear no és viable econòmicament en països on una societat civil organitzada exigeix mesures de seguretat apropiades.  I no es pot esperar ingènuament l’aparició d’una nova tecnologia miraculosa.

I mentrestant, les energies renovables, amb les instal·lacions solars i eòliques al capdavant, han madurat tecnològicament i han reduït els seus costos de manera espectacular, arribant a ser ja més competitives que les d’origen fòssil.  El ràpid desenvolupament de les utilitats elèctriques (vehicles, indústria, etc.) faran que es faciliti el desenvolupament de noves bateries i que experimentin una dràstica reducció de costos; i això permetrà acumular de forma eficient l’energia d’origen renovable.

La transició cap a una economia verda ja ha començat, i amb molta més força del que la gent pensa.  La inversió mundial en renovables creix de manera imparable en països de molt diferent nivell de desenvolupament econòmic, amb un record el 2015 de 286 mil milions de dòlars i 118GW de nova potència instal·lada (el 53,6% del total), superant per primera vegada a la història a la inversió realitzada en nova potència no renovable (carbó, gas i nuclears).

Les previsions d’inversió en infraestructures renovables permetran assolir un 100% de renovables a nivell mundial entre 2040-2050.  Tenim al nostre abast un futur amb tota l’energia necessària, sense emissions contaminants i disponible a cada racó del món.

Óscar Aceves: Pioner de l’energia solar a Espanya i actualment Consultor independent de solucions en Energia Solar.

Per |2019-10-31T13:23:09+01:0023 d'octubre de 2019|Lideratge, Sostenibilitat|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT