COMENÇA L’AVENTURA: INICI DEL DESCENS INTEGRAL DEL RIU EBRE EN CAIAC

 • Avui comencem a remar en el naixement de l’Ebre (Fontibre), per recórrer els 930Km. del riu més llarg d’Espanya durant 3 setmanes.
 • L’objectiu del projecte és divulgar sobre medi ambient i proposar hàbits i actituds sostenibles a través d’un gran repte esportiu que recorre 7 comunitats autònomes.
 • La primera serà molt simbòlica, i la més curta de tot el recorregut. 10Km per anar des del naixement fins a Reinosa i afrontar el pantà de l’Ebre divendres i les difícils zones d’aigües braves de Arroyo de Ebro.

Avui divendres dia 21 d’agost dona inici a Fontibre (Cantàbria) el descens integral de l’Ebre en Caiac, amb l’objectiu de completar el recorregut de 930Km. fins a la seva desembocadura al mar Mediterrani entre el 12 i 14 de setembre.

Després de gairebé dos anys de preparació, i malgrat les complicades condicions que hem hagut de superar per culpa de la pandèmia del Covid-19, hem pogut fer aquest projecte realitat que ens portarà a recórrer les 7 comunitats autònomes que creua l’Ebre, navegant trams amb característiques tècniques i geogràfiques molt diverses: des de les zones d’aigües braves de l’Alt Ebre, fins a les aigües totalment calmades dels pantans, com a àrees delicades per tot tipus de condicions, i superant un total de 18 preses i 16 assuts.

El projecte BLUEBRO té el propòsit de comunicar i conscienciar des de l’aigua sobre la preservació del medi ambient i fomentar hàbits i lideratges més sostenibles.

S’ha compost un equip intergeneracional que representa 3 nivells de lideratge compromesos amb la sostenibilitat:

– L’Iván Galofré (63 anys). Representa el “Lideratge Sènior” que posa la seva experiència per aprendre dels errors i posar rumb a una societat més sostenible.

– L’Albert Bosch (54 anys). Representa el “Lideratge en Transformació”, assumint que la seva generació haurà de modificar molts valors i prioritats per poder canviar la direcció del món.

– La Laura Rodríguez (26 anys) i el Berto Robles (24 anys). Representen el “Lideratge del Futur”, que heretaran un món complex i amb enormes reptes ambientals, assumint la missió d’avançar cap a una societat més intel·ligent i sostenible. La Laura intentarà ser la primera dona que completa el descens integral del riu Ebre.

A part de promotor del projecte juntament amb l’Iván Galofré, em tocarà dirigir l’equip en aquesta llarga aventura, i estic especialment il·lusionat de poder dur a terme de nou un gran projecte d’aventura que connecti la meva passió per l’esport extrem i les expedicions amb el meu propòsit de conscienciació mediambiental i promoció d’hàbits i lideratges sostenibles.

Per sort aquesta aventura es desenvolupa íntegrament dins de l’estat espanyol i no requereix grans desplaçaments ni quarantenes. Però considerem que és en moments com aquest quan adquireix el màxim sentit un projecte compromès amb la nostra relació cap a l’entorn que ens acull, per entendre-ho i lluitar per una naturalesa i una societat més sana i equilibrada. I tot això viscut i comunicat des d’un repte d’aventura no competitiva que pretén aportar una visió realista i alhora una actitud positiva d’esforç i lluita per un present i un futur millor.

El calendari previst per a la Ecoaventura BLUEBRO en els seus principals punts de pas és el següent:

 • Divendres 21 d’Agost: Inici oficial i primera etapa Fontibre-Reinosa
 • Dimecres 26 d’Agost: Pas per Miranda de Ebro
 • Divendres 28 d’Agost: Pas per Logronyo
 • Dilluns 31 d’Agost: Pas per Tudela
 • Dijous 3 de Setembre: Pas per Saragossa
 • Dijous 10 de Setembre: Pas per Flix
 • Divendres 11 de Setembre: Pas per Tortosa
 • Dissabte 12 / Diumenge 13 de Setembre: Arribada a Delta / Mediterrani

Podeu seguir el projecte tant a la web de Bluebro com en els seus comptes de Twitter, Instagram o YouTube.

Per |2020-08-21T14:08:29+02:0021 d'agost de 2020|Aventures, Sostenibilitat|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected] Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT