MOTIVAR EL TEU EQUIP

  • Tots els factors motivadors només funcionen si el líder és autèntic i coherent amb les actituds que promou i demana en l’equip. 
  • No hi ha fórmula màgica, però suggerim 8 factors útils per aconseguir més motivació. 
  • Objectius, Valors, Comunicació, Recompensa, Inversió, Evitar incompetents, Entorn agradable y Socialitzar.

Motivar l’equip és quelcom que tot líder desitja i no sempre aconsegueix… I és un factor crucial per l’èxit de qualsevol projecte.

No existeix una fórmula màgica per aconseguir-ho, però comparteixo vuit maneres útils per potenciar-la:

1. POSA OBJECTIUS clars, ambiciosos, realistes, segmentats, mesurables, i amb fites i dates concretes. Deixa participar en la seva elaboració, comunica’ls bé, capacita a les persones per realitzar-los, i tingues flexibilitat per ajustar si és necessari.  La sensació d’assoliment és un gran motor de motivació.

2. CONNECTA VALORS para entendre i connectar amb el sentit del projecte en el que treballen. Incorpora col·laboradors que comparteixin el propòsit. I estableix objectius i processos que estiguin realment en línia amb aquests valors.  Si aconsegueixes aquesta connexió, serà un factor de pura motivació.

3. RECOMPENSA L’ESFORÇ. Identificant bé quan un equip o algun dels seus membres ha assolit el seu objectiu, i recompensa’l a la vegada que se li reconegui davant els demés.  Un bonus o un premi econòmic és útil, però no ho és tot.  Combinar-ho amb una promoció, un premi o un reconeixement especial. L’esforç és el preu de l’èxit i ha de ser recompensat.

4. COMUNICACIÓ OBERTA. Pensa en el teu equip com en una família: quan més coneguin la marxa del projecte (incloent allò negatiu), més preparats estaran per avançar i lluitar junts.  És necessari informar sobre l’evolució, rendiment i reptes del projecte.

5. INVERTEIX EN LAS PERSONES. Sigui amb eines o amb formació que puguin necessitar.  Toca estar molt atent a les necessitats de l’equip.  Si una capacitació ajuda a aconseguir els objectius, sempre és una bona inversió i crea un gran efecte motivador.

6. SUPERA LA INEFICIÈNCIA. La prioritat és mantenir sempre el bon ambient en l’equip, però si algú no rendeix, toca actuar per evitar contagi general.  De vegades convé prescindir d’algú, encara que normalment no arriba a fer falta i és suficient amb un toc d’atenció, una conversa serena i constructiva, i/o una empenteta en la direcció correcta.  Però hem de tenir clar que, de vegades, el que no suma, resta.

7. FOMENTA UN ENTORN AGRADABLE, net i lluminós. L’impacte negatiu en la productivitat d’una oficina o entorn descuidat pot ser sorprenent, al fer que els treballadors es sentin més lents, mandrosos i desmotivats.  L’ambient és clau, i és un factor fàcilment ajustable que només depèn de nosaltres mateixos.

8. SOCIALITZA i coneix al teu equip. Sense voler barrejar allò personal i el professional, està clar que els companys acostumen a sentir-se més còmodes si es relacionen i el líder s’esforça per conèixer-los.  Jornades, dinars o algun “after-work” amb l’equip son sempre accions aconsellables.

I sempre recordant que tots aquests punts només funcionen si es dona una premissa bàsica: que el líder sigui autèntic i coherent en totes les actituds que promou i demana al seu equip.

Per |2023-09-22T10:26:12+02:0022 de setembre de 2023|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT