LÍMITS REALS I CREENCES LIMITANTS

 • Existeixen límits reals objectius que hem d’entendre i respectar, i existeixen límits auto-imposats que hem d’identificar i superar. 
 • El 90% de les persones desisteixen dels seus somnis o projectes per sucumbir davant les seves creences limitants. Ser de l’altre 10% ja és tenir una mentalitat adequada per aspirar a l’èxit. 
 • Comparteixo 8 pautes per superar les creences limitants i transformar-les en creences potenciadores.

Afirmar que no hi ha límits i que tot é possible amb voluntat i esforç és una xorrada com la copa d’un pi.  Una d’aquelles píndoles pseudo-motivacionals facilones que han sorgit bàsicament de l’esport en els darrers temps.  Els límits reals i objectius existeixen, així com existeixen alguns límits que per prudència o per valors, ens volem posar per no fer temeritats o per no superar certes barreres de risc, ètiques o d’impacte en la nostra vida o la dels demés.

Però una altre cosa són els “Pensaments limitants”, que són simplement percepcions o creences que ens han vingut donades per la tradició, l’educació i l’entorn, o que hem creat nosaltres mateixos perquè la nostra ment està dissenyada per protegir-nos de tot el que no sigui pura supervivència i seguretat en el dia a dia.

Saber distingir entre uns i altres serà clau per plantejar-nos qualsevol projecte a la nostra vida personal o professional.  Els primers han de ser respectats i establerts amb molta reflexió per actuar com a marc de referència en tots els nostres processos.

Els segons han de ser identificats per poder-los eliminar i transformar en creences potenciadores que ens permetin evolucionar cap a la vida i els objectius que ens interessen.  Anem a focalitzar-nos ara en els segons, en les anomenades “Creences Limitants”.

Penso que cada cop que m’he plantejat alguna aventura extrema, he passat per algun moment en que creia que no podria, que no valia la pena o que tot podia anar molt malament.  Segurament alguna vegada m’hauré deixat portar per aquestes creences i he avortat el projecte abans de que naixés, però tots els somnis que he aconseguit fer realitat, m’han requerit superar un munt de limitacions auto-imposades.

Un dels factors que més sabotegen els projectes i il·lusions de les persones, son les creences limitants que els hi posa la ment en forma de dubtes, pors i manca de confiança.

Les creences no son dolentes o bones de per si.  Quan ens impedeixen créixer i fer coses, son creences limitants.  Si pel contrari ens impulsen a millorar i a tenir confiança, son creences potenciadores.

El nostre cervell (i també el nostre cos) aprèn a saber què esperar en cada moment d’acord a les nostres creences i, per això, sovint aconseguim exactament el que preveiem, per bé o per mal.  Per això és clau saber identificar quan tenim creences limitants i canviar-les a creences potenciadores.

Quan et disposis a activar qualsevol procés que necessitis pel teu projecte, la ment et traurà alguna excusa en forma de pensament limitant.  I el 90% de les persones ja desisteixen aquí.  Aquests punts son els “Diferenciadors de l’èxit”, i ja només avançant, estem en una minoria amb grans probabilitats d’èxit.  Tenir la mentalitat adequada és el què marca la diferència entre les persones que ho aconsegueixen i les que no.

Algunes pautes per identificar i superar les creences limitants.:

 1. Autoconeixement: saber com funciona la teva ment per identificar-los, superar-los o fins i tot, utilitzar-los d’indicadors i motivadors com senyal de que estem en el camí correcte.
 2. Identifica el teu potencial de l’èxit: Reconèixer els teus dubtes i dificultats, i utilitzar-les per guanyar confiança i motivació, sabent que és allà la frontera on la majoria tira la tovallola.
 3. Entén el seu significat: Comprendre de què vol protegir-te aquest pensament limitant, empatitzar amb ell i veure com et fa sentir, però no creure-te’l i resignar-t’hi.
 4. Mira a on et porta: Visualitzar a quin futur i objectius et dirigeix un determinat pensament limitant respecte al què desitges, i quin preu pagues per renunciar-hi.
 5. Pregunta’t si és veritat: Determina si la limitació és certa i objectiva, o simplement és un tema que depèn de tu i de la teva mentalitat.
 6. Defineix la teva nova creença: Decideix quina serà la teva nova creença potenciadora que resultarà de transformar l’antiga creença limitadora, i enfoca-t’hi.
 7. Aprèn: Fixa’t i inspira’t en persones que hagin passat per situacions similars.  Aprèn noves capacitats que anul·lin aquesta limitació auto-imposada.  Planteja’t 3 accions concretes que depenguin només de tu per demostrar-te que la teva nova creença té sentit i és real.
 8. Activa’t amb convicció: Arribat el moment precís d’avançar en la nova creença, recolza’t en totes les teves reflexions anteriors, les teves notes, el contingut que has anat incorporant, i en persones del teu entorn que et donin suport en aquest camí.

Al cap i a la fi, ser conscient i liderar els teus pensaments és essencial per dominar la teva vida SENSE LIMITACIONS PRÒPIES.

Per |2023-10-05T16:15:19+02:005 d'octubre de 2023|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT