LIDERATGE CIRCULAR: CLAU DE FUTUR

  • S’ha de treballar el lideratge de forma integral, a nivell personal, organitzacional i sostenible. 
  • Per aconseguir avançar cap una “Economia Circular” abans hi ha d’haver un lideratge que ho visioni, ho activi i faci que s’aconsegueixi. 
  • El Lideratge Circular és clau pel futur de cada persona, de cada organització i de la societat i el planeta en general.

Des de la meva experiència en el món empresarial i en l’àmbit de les aventures extremes, se’m considera un expert en lideratge. I com a conferenciant, formador i divulgador, em centro en tres àrees del mateix: Lideratge Personal, Lideratge Organitzacional i Lideratge Sostenible.

Normalment treballem centrats en un d’ells de forma independent, encara que sempre tinc en compte que cadascun està necessàriament relacionant amb els altres.

I quan més avanço i més aprenc, més em convenço de que hem de treballar el lideratge d’una forma integral.  Per això he concentrat les tres àrees en un mateix concepte que defineix molt bé aquest vincle essencial i interdependent, al que anomeno “LIDERATGE CIRCULAR”.

Lògicament està inspirat en el concepte d’ “Economia Circular”, que és clau perquè el nostre sistema, basat essencialment en l’economia, pugui aspirar a tenir un futur de qualitat i mínimament sostenible.  Però és que perquè hi hagi una Economia Circular i prospera per a tothom, abans hi ha d’haver un lideratge a l’alçada, i per mi això es resumeix en el “Lideratge Circular”.

Veureu que a partir d’ara aniré desenvolupant aquest concepte global a les meves comunicacions, així com també per cada una de les àrees o apartats del lideratge que l’afecten.  Però us avanço un breu resum:

El Lideratge Circular és el que és plenament conscient de la importància del lideratge a qualsevol nivell (personal, organitzacional i sostenible), i el treballa des de la responsabilitat i eficàcia en cada una de les tres àrees de forma concreta, però tenint en compte que forma part d’un tot que és essencial per aconseguir tenir persones sanes i felices, organitzacions rendibles i pròsperes, i una societat i planeta sans i sostenibles.

  • LIDERATGE PERSONAL: Tot comença en la persona.  Si un no sap autoliderar-se, no podrà liderar bé projectes o equips.  Des d’aquí es treballen les actituds, els hàbits, la intel·ligència emocional, els propòsits i els valors.
  • LIDERATGE ORGANITZACIONAL: Som éssers gregaris i per fer coses ens organitzem en comunitats, siguin empreses, ONG’s, ajuntaments, partits polítics, equips esportius, grups de ciència, companyies d’art, etc.  Liderar bé aquestes organitzacions o projectes requereix saber gestionar equips, entorns canviants, atraure i potenciar talent, motivar i comprometre a les persones i, amb tot això, crear valor i uns resultats adequats.
  • LIDERATGE SOSTENIBLE: Cada persona individualment té un impacte, però quan actua una organització, l’impacte és sempre molt més gran, tant en positiu com en negatiu. Les organitzacions persegueixen uns resultats determinats en benefici dels seus grups d’interès: socis, treballadors, clients, proveïdors i comunitat immediata.  Però per la seva capacitat d’acció, han d’assumir la responsabilitat del seu procés més enllà dels seus objectius propis, comprometent-se amb l’impacte que tenen a la societat i el medi ambient.

I això és un procés circular, perquè si aconseguim que persones i organitzacions assumeixin i despleguin un “Lideratge Sostenible”, redundarà directament en beneficis per les persones (més qualitat de vida, més salut, més respecte a la comunitat i la natura, i més felicitat amb el què fan) i per les organitzacions (més reputació, més connexió amb els seus treballadors i clients, més captació i retenció de talent, més creativitat/innovació, més claredat en el propòsit i més visió a llarg termini).

Hi ha moltíssims tipus de lideratge, molta teoria i moltes tendències.  Ben aplicades, segur que totes son bones, però des del meu punt de vista, el LIDERATGE em majúscules ha de passar per aquestes tres grans àrees, amb una visió global i una aplicació circular.

El LIDERATGE CIRCULAR és una de les grans claus pel futur de cada persona, de cada organització i de la societat i planeta en general.

Per |2023-10-18T15:30:15+02:0017 d'octubre de 2023|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT