UN HÀBIT EN UN MINUT

  • Podem canviar o incorporar gairebé qualsevol hàbit si fem molt senzill el iniciar-nos-hi. 
  • Liderar els nostres hàbits és part clau del lideratge de la nostra vida. 
  • Amb la “Regla d’un minut” no hi ha excusa. Decideix-te i activa’t ja cap el teu nou hàbit.

Quantes vegades hem tingut clar que volem incorporar o canviar un determinat hàbit?… però quantes vegades l’anem ajornant o fem intents fallits que no ens permeten arribar al nostre objectiu?

Liderar els nostres hàbits és una part clau del lideratge de la nostra pròpia vida, doncs som, sobre tot, allò que anem fent amb més freqüència, doncs ens va construint cada dia i en cada petita acció.

Hi ha molts factors que influeixen en la creació o el canvi d’hàbits, i hauríem de donar-los-hi la importància que es mereixen per l’enorme impacte que tenen a la nostra existència.  Però vull compartir un sistema molt senzill que funciona molt bé i, espero, que si l’apliqueu, us aporti grans canvis a la vostra vida.

Quan vaig descobrir la “Regla d’un minut” per part del James Clear, va suposar un abans i un després en molts hàbits que desitjava treballar, però que mai trobava ni el com ni el quan.

Quan tenim clar que volem actuar sobre un hàbit concret, acostumem a emocionar-nos i llavors volem activar-ho tot molt de cop en poc temps. Algunes poques vegades funciona, però la majoria de cops et porta al fracàs o a anar postergant. Però si ens posem un mínim exageradament assequible per activar aquest hàbit, facilitarem la nostra iniciació cap a ell, evitarem posposar, canviarem la nostra mentalitat i la nostra identitat respecte a ell, i al final és altament probable que l’aconseguim consolidar.

Per diversos temes personals i professionals, vaig tenir un any 2022 molt complicat, i pràcticament vaig perdre el meu hàbit de lectura. Malgrat ser una activitat que m’encantava i m’enriquia molt, no trobava mai el moment per tornar a recuperar-la d’una manera constant, i el meu índex de lectura havia baixat dràsticament. Per tornar-m’hi a posar, em vaig aplicar aquesta regla de mínims i vaig decidir llegir un minut al dia, però sense fallar mai. Amb això es va trencar la barrera mental i d’organització del temps que tenia, i vaig començar a llegir de nou cada dia, encara que només fos una pàgina.  Lògicament la meva aspiració no és llegir una pàgina al dia, però així reconnecto amb el hàbit, em torno a considerar un lector constant, gaudeixo dels meus llibres i tinc ganes de molt més. Torno a ser un bon lector i normalment llegeixo força a diari; però molts dies estic liat i no puc, però continuo aplicant el mínim d’un minut o una pàgina.

I això funciona per gairebé tot. Des d’habituar-se a coses pràctiques com fer Ioga o esport, fins a canviar dinàmiques per dormir bé, per menjar bé o per tenir més salut en general o millor relació amb la teva parella.

Fer que els teus hàbits siguin molt senzills és una estratègia molt poderosa, perquè quan iniciem una bona pràctica, és molt fàcil seguir-la fent, doncs l’important és que ja estem al carril correcte.

I qualsevol persona pot llegir una pàgina, caminar 40 passes, fer tres abdominals, enviar un WhatsApp a la seva Mare, o meditar un minut.  Ara ja no tens excusa. De forma meditada i convençuda, decideix quin hàbit vols incorporar o treballar, i activa’t immediatament.

Per |2023-10-26T15:54:50+02:0026 d'octubre de 2023|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT