MOTIVACIÓ I COMPROMÍS D’EQUIP

  • Per tenir equips motivats i compromesos s’ha de parlar menys d’equip i més de persones. 
  • L’actitud del conjunt és el resultat del què aporta el grup a la majoria dels seus integrants. 
  • Un bon equip és la conseqüència del treball ben fet amb cada persona en relació al propòsit comú.

Com tenir equips motivats i compromesos?

Després d’anys reflexionant i experimentant sobre aquest tema clau, tant en les meves expedicions com en els meus projectes professionals o empresarials, crec que ja tinc una resposta força encertada: No existeixen!

O com a mínim s’ha de reformular el punt de vista sobre els equips per poder respondre bé a aquesta pregunta. Per entendre com funciona o com volem que funcioni un equip s’ha d’anar a l’arrel, per parlar menys d’equip i més de persones.

Tot comença en “la” persona, en singular. Cada persona té les seves il·lusions, les seves pors, els seus dubtes, les seves prioritats, els seus problemes, la seves energies, etc.  I si llavors aquesta persona es junta a una altre o altres persones, tenim un “grup de persones”. I si aquest grup s’enfoca a un objectiu comú, llavors sí que tenim un equip.

L’actitud del conjunt és el resultat del que aporta al grup la majoria dels seus integrants. Si cada persona o varies d’elles aporten motivació, compromís i actitud positiva al grup, podrem arribar a tenir un equip que acumuli aquests factors clau. Però si cada persona o vàries d’elles aporten la seva negativitat, poc o nul compromís, i no estan motivats pel projecte, serà impossible tenir equips cohesionats, il·lusionats i implicats a fons amb l’objectiu.

Cada  persona marca la diferència, i el lideratge organitzacional ha d’enfocar-se clarament a cada persona per veure quina diferència pot contribuir a marcar en el grup.  Un equip ben integrat i d’alt rendiment és només la conseqüència de tot un treball ben fet amb cada una de les persones en relació a l’objectiu i al propòsit comú.

Per |2023-11-13T10:28:29+01:0013 de novembre de 2023|Aventures, Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT