REVISAR LES TEVES RELACIONS

  • En cada etapa de la vida necessitem renovar part de les relacions que tenim, per no quedar-nos estancats. 
  • No hem de resignar-nos a estar amb persones negatives, doncs això condiciona la nostra felicitat i el nostre progrés. 
  • No es tracta de ser arrogants o creure’ns millors que els demés, sinó de connectar-nos de manera autèntica amb la vida que volem viure.

Diuen que som la mitjana de les 5 persones amb les que més ens relacionem.  Estadístiques a banda, el què és segur és que el nostre entorn relacional influeix directament en la nostra manera de ser i evolucionar.

Som éssers en evolució, i encara que és molt important mantenir amistats veritables i duradores, en cada etapa de la vida necessitem renovar part de les relacions que tenim, per no quedar-nos estancats en una manera de pensar i actuar que podia ser bona per una fase, però ja no tant pel nostre moment actual i, sobre tot, pel que volem assolir.

Si vols ser una persona saludable, feliç i pròspera, has d’intentar estar amb persones que estiguin en la mateixa onda. Està clar que les persones saludables funcionen diferent de les que no es comprometen amb la seva salut; que les persones felices tenen un tarannà diferent a les que viuen amargades; i que les persones que ambicionen una vida de qualitat (en el sentit que se li vulgui donar a aquest concepte), pensen diferent  a els que es conformen amb una vida mediocre o limitada.

Segur que estàs envoltat d’alguna o algunes persones negatives a la teva vida personal o professional, i no hauries de resignar-t’hi, doncs d’una manera o altre estaran condicionant la teva felicitat i el teu progrés.

No es tracta de ser arrogant o de creure’t millor que els demés. Es tracta de reconèixer que cadascú es troba en una etapa o visió diferent del seu camí, desitjant el millor per a tots els implicats, a la vegada que un es connecta de manera autèntica i compromesa amb la vida que vol viure.

No s’ajuda a ningú que tingui una connexió negativa amb la vida participant en el seu drama o disfunció.  Se la pot ajudar amb empatia i aportant-li inspiració, exemples i alguna eina o mètode que els hi pugui servir, però mai deixant-se arrossegar cap el seu estat de negativitat.

El nostre equilibri emocional, la nostra salut, la nostra prosperitat i, al cap i a la fi, la nostra felicitat, té molt a veure amb les nostres relacions; així que és un tema que hem de cuidar al màxim i donar-li la importància que es mereix a diversos nivells:

  • Hi ha amistats autèntiques i de llarg recorregut de les que estan felices quan tot et va bé i es preocupen per tu quan tens un problema, i viceversa. Son relacions d’or que ens aporten un grau màxim de felicitat vital —> Cuidar i alimentar al màxim la relació.
  • Hi ha persones que t’aporten felicitat i poden influir molt en la teva evolució positiva, i hauries d’intentar apropar-t’hi més i estar més temps amb elles —> Potenciar el temps de relació.
  • Hi ha persones a les que pots ajudar en una evolució positiva i pots exercir una bona influència en elles. Val la pena si hi estan obertes, i sense que et xuclin tot el teu temps i energia —> Moderar el temps de relació.
  • Hi ha persones que t’aporten i els hi aportes en aspectes concrets, i està bé destinar temps de relació, però no fer-ho extensiu a una gran proporció del teu temps de vida …> Limitar el temps de relació.
  • Hi ha persones que necessàriament han d’estar a la teva vida, però veus que et resten més que et sumen —> Reduïr el temps de relació al màxim.
  • Hi ha persones molt negatives, fins i tot tòxiques, i no aporten res a la teva vida —> Eliminar del tot el temps de relació.

Al cap i a la fi, el progrés cap a una bona vida està directament connectat a una progressió contínua de millora de les persones que estan a la teva vida.

Per |2023-11-17T13:57:15+01:0017 de novembre de 2023|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT