QUIN LLEGAT DEIXARÀS?

  • Amb els reptes que tenim, ser neutral és ser part del problema. 
  • Un lideratge que no incorpori visió i compromís en la sostenibilitat, és sempre un mal lideratge. 
  • Tot el que fem deixa petjada, però hem de decidir quina petjada volem deixar.

Avui en dia és impossible que una persona mínimament intel·ligent i informada no sigui conscient dels grans reptes socials i ambientals que tenim en el nostre planeta.

Portant-ho al camp del lideratge personal o organitzacional, està clar que el pitjor que pot fer un líder és obviar, amagar o negar un repte o problema, essent-ne conscient.  Ja només per això és un mal líder.

Si unim aquests dos conceptes, concloem que només seran bons líders els que incorporin en el seu projecte, estratègia i acció efectiva, la veritable sostenibilitat de la qual, en realitat, en són plenament conscients.

I algunes variables aquests enorme repte mundial són tant crítiques pel seu impacte i urgència, que si s’adopta una posició neutral, s’està essent part del problema.

Tot el què fem, tant a nivell personal com professional, té un impacte més enllà dels resultats que perseguim al fer-ho. I aquest impacte, al cap i a la fi, és el llegat que deixem al món, a la societat, a les següents generacions, als nostres fills i nets.

La qüestió és si ens en farem responsables d’aquests llegat o simplement ens dedicarem a obtenir el nostre propi resultat a curt termini, o a deixar algun bé físic, sense importar-nos el més mínim el que passi a partir d’allà.

Només per autoestima, per orgull, per reputació o per exemplaritat, hauríem d’aspirar a ser una mica més “significants” pel món que un simple consumidor, directiu o líder curt-terminista, egoista o negatiu per el què és comú.

Ara que s’està celebrant la COOP28 és una bona ocasió per portar la reflexió des del pensament i responsabilitat global, a l’acció i implicació personal. I ara que ve final d’any, i l’època de Nadal en la que s’activa al màxim el nostre consum, a la vegada que s’exalten les nostres tradicions, valors, sensibilitats i reflexions, és un bon moment per qüestionar-nos totes les nostres actuacions.

Cada vegada que anem a liderar qualsevol acció, sigui en el personal o sigui en el professional i de gestió d’equips o organitzacions, hauríem de fer-nos algunes preguntes clau:

  • Quin impacte tinc en el món (societat i/o medi ambient) al fer això?… sigui comprar, invertir, votar, fer una estratègia, prendre decisions d’equip o empresarials, etc.
  • En el meu lideratge diari vull ser part del problema o de la solució?.
  • Perseguint el meu objectiu (personal o professional), què he de tenir en compte o rectificar per no aportar efectes directament negatius? (o reduir-los dràsticament).

Cada cosa que fem o liderem deixa petjada. I no solament en el planeta, sinó també en la nostra trajectòria de vida.  I hem de decidir quina petjada volem deixar.

Pensem un moment què els hi respondrem als nostres fills o nets quan ens preguntin: Què vas fer per parar o millorar això?.

Per |2023-12-05T12:51:59+01:005 de desembre de 2023|Generals, Lideratge, Sostenibilitat|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT