ELS 3 PILARS DE LA PERSUASIÓ: LOGOS-ETHOS-PATHOS

  • Per ser un bon líder, primer reputació, després empatia. i al final dades i informacions sòlides. 
  • Ens definim com “animals racionals”, però en realitat som “animals emocionals”. 
  • Fa 2.300 anys Aristòtil va definir els tres pilars de la persuasió i la comunicació: Logos, Ethos y Pathos.

Està claríssim que la comunicació és una de les claus fonamentals pel lideratge a les organitzacions. I al dir “comunicació”, ens referim a tota la seva amplitud i tots els seus nivells: la emesa de dalt a baix, de baix a dalt, de forma transversal, la empatia, etc.

Hi ha multitud de variables que intervenen en una bona comunicació i entre els equips que formen part d’un projecte, però podem simplificar molt el camí cap a l’èxit en aquest tema només tenint clares les bases que ja va establir Aristòtil fa 2.300 anys en el seu famós tractat sobre “Retòrica”.

Allà establia que la ment humana tenia tres dimensions essencials sobre les que interpretava tota la comunicació i realitat que percebia: el logos, l’ethos i el pathos.

Va definir aquests tres pilars com claus en qualsevol exercici de persuasió i, si els apliquem a la nostra comunicació interpersonal en l’actualitat, veiem que estan perfectament vigents.

LOGOS: es refereix a la raó, al pensament i arguments lògics, i apel·la a la intel·ligència de l’audiència o els equips.

PATHOS: es refereix a la emoció i sentiments, siguin aquests en negatiu (por, ira, enveja, etc.), o siguin en positiu (afecte, admiració, il·lusió, desig, compassió, etc.)  Només des del Pathos podem comunicar i persuadir a través de l’empatia amb els demés.

ETHOS: es refereix a la credibilitat, la confiança, la reputació, els valors i l’autoritat moral.

En el lideratge organitzacional és essencial tenir en compte els tres factors i assolir el millor equilibri possible entre ells.

De totes maneres, des de la meva experiència en l’àmbit empresarial, en els meus estudis i, sobre tot, en les meves expedicions, especialment en moments crítics, incerts, arriscats i complexos, on gestionar la comunicació amb els equips es converteix en un tema crucial i amb possibles conseqüències extremes, m’atreveixo a dir que el pes de cada factor hauria de revisar-se.

Lògicament, quants més arguments racionals tinguem, amb dades i informació precisa, més creïbles serem en la comunicació.   Però opino que tot i definir-nos com “animals racionals”, en realitat som més “animals emocionals”, i en gairebé totes les situacions, però especialment en les més crítiques, els nostres sentiments i emocions tindran més pes que la raó a l’hora de convèncer-nos i d’actuar.

I poder captar i dominar les emocions de les persones que integren el nostre equip o projecte no és tasca fàcil, doncs sempre serà quelcom volàtil i divers al ser cada persona diferent i tenir prioritats i circumstàncies personals diferents.  Aquí l’empatia del líder serà essencial per poder entendre i gestionar la comunicació.  Però una de les maneres que més faciliten la gestió de les emocions i sentiments de la nostra audiència o les persones amb les que estem interactuant, és el Ethos.

En un món i un entorn social i organitzacional tant complex, canviable, ple d’informacions contradictòries i saturat d’amenaces i incerteses per tot arreu, serà clau treballar bé la nostra credibilitat, confiança, reputació i solidesa de valors per poder impactar en positiu en les emocions dels nostres equips, i que aquests es convencin amb arguments creïbles.

Per ser un bon líder, donem prioritat a la nostra reputació i confiança (Ethos).  A partir d’aquí comuniquem des de l’empatia i la intel·ligència emocional (Pathos). I per suposat, tinguem sempre dades i arguments seriosos i fiables (Logos).

Per |2024-01-10T18:51:04+01:0010 de gener de 2024|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT