BENESTAR O MALALTIA

  • Si no busques temps i disciplina pel teu benestar, estaràs obligat a buscar temps i disciplina per la teva malaltia. 
  • No és cert que no tinguem temps. El què passa és que no tenim clar el que de veritat ens importa a l’hora de destinar el nostra temps. 
  • El que ens convé requereix sacrifici avui per un premi demà. I el que ens dona satisfacció avui, gairebé sempre ens perjudica demà.

En el lideratge personal hi ha una fórmula que rarament falla: si no busques temps i disciplina pel teu benestar, estaràs obligat a buscar temps i disciplina per la teva malaltia.  Així de dur i així de clar!

Respecte al temps, sembla que tots ho tenim clar en la teoria, però massa sovint fallem estrepitosament en la pràctica. Les nostres obligacions, les nostres circumstàncies, la nostra ambició, o la nostra dinàmica social i professional, ens porten a oblidar-nos de quines són les veritables prioritats en l’ús del nostre temps. Temps per fer una mica d’esport, per tenir una relació de qualitat, per llegir i formar-nos, per cuidar la nostra vida interior i l’equilibri emocional, etc.

No és cert que no tinguem temps. El què passa és que no tenim clar el que de veritat ens importa al decidir com utilitzem el nostra temps, i les seves conseqüències pel futur.

I perdem moltíssim temps en coses que ens aporten plaer a curt termini, però ens roben temps de l’essencial.

I respecte a la disciplina en els hàbits saludables, s’ha d’entendre que gairebé tot el què ens convé per la qualitat i el benestar de la nostra vida, requereix fer avui un esforç per tenir el premi més endavant. I gairebé tot el que ens dona una satisfacció o plaer immediat avui, ens perjudica més endavant.

És obvi que el desig de totes les persones és tenir salut i benestar a la vida. Però el procés que requereix aconseguir aquest propòsit sembla massa difícil de gestionar amb constància en el temps, massa fàcil de caure en la mandra, l’excusa, la procrastinació o en la temptació d’un entreteniment i uns plaers immediats i molt accessibles.

Gestionar bé el nostre temps important i tenir uns hàbits de vida saludables, requereix un plantejament sòlid de partida i un cert esforç. Per des del meu punt de vista, el més important de l’equació és, precisament, “el punt de partida”, i no tant l’esforç i la força de voluntat, que dura el què dura, i depèn molt de cada moment i circumstàncies.

Crec que per tenir aquest temps i aquesta disciplina realment compromesa amb el nostre benestar, hem de treballar abans la nostra veritable connexió, convicció, ambició i compromís amb la vida que volem. Si ens fem les preguntes adequades, en les respostes obtindrem la guia que ens permetrà tenir el plaer en el dia a dia, evitant que cuidar-se sigui un sacrifici, i que el nostre estil de vida estigui sempre alineat amb el nostre ús del temps i els nostres hàbits de salut.

Cercar temps de qualitat i disciplinar-se en els bons hàbits, s’ha de viure en positiu i com part del nostre estil de vida essencial; i a més a més, de regal, tindrem un munt de números pel sorteig de la “no malaltia” en el futur.

Per |2024-01-19T10:53:15+01:0019 de gener de 2024|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT