L’EFECTE MEDICI DEL TALENT

  • Disposar i activar talent serà un dels majors reptes de les organitzacions. 
  • Les persones amb talent s’estimulen amb companys similars, i es desmotiven fàcilment si estan en un entorn mediocre. 
  • No es tracta només d’incorporar talent, sinó de crear un entorn i una actitud global que permetin activar-lo al màxim.

En el segle XV a Florència, la rica família de banquers Medici, va començar a finançar les arts.

Aquest finançament es va contagiar a d’altres famílies, i va anar atraient als millors artistes i pensadors del món a un mateix lloc en un mateix moment. Malgrat estar en una època tremendament inestable per les guerres, la pesta i tensions de tot tipus, la densitat i la interacció de tant talent va desencadenar una impressionant capacitat

per crear i innovar, que va donar peu al que vàrem acabar anomenant “Renaixement”.

En un entorn tant canviant, incert i complex com l’actual, necessitem trobar o crear l’efecte Medici de la Florència del segle XV, per poder progressar cap un futur pròsper per l’empresa, perquè disposar i activar talent serà un dels majors reptes de les organitzacions.

Les persones amb talent i ambicioses son escasses, per tant si tothom es barreja al atzar, com acostuma a passar de forma natural a la vida, els més talentosos i ambiciosos no tindran molts companys semblants, i tendiran a acomodar-se o diluir-se en allò més comú.

Però si trobes a persones així i les poses juntes amb altres persones talentoses i ambicioses, floreixen com plantes seques a les que se’ls hi tira aigua.

La majoria de les persones amb talent i ambició estan afamades del tipus d’estímuls que rebran de companys similars i, pel contrari, es desmotiven fàcilment si estan en un entorn mediocre o estàtic.

No es tracta només de fitxar nou talent o de potenciar el que ja tenim a la organització. Es tracta de crear un entorn i una actitud global que permetin desplegar-lo i activar-lo al màxim al servei dels projectes comuns.

Una part clau de l’estratègia de la organització ha d’estar enfocada a crear un ecosistema amb gran densitat de talent i pensament divergent. Un entorn en el que puguem envoltar-nos d’altres grans pensadors i ments ambicioses que sentin la necessitat i notin la facilitat de compartir coneixement i aspiració per crear valor, innovar i avançar-se a les tendències de la societat.

Trobem o creem el nostra ‘Efecte Medici’ de la Florència del segle XV, i preparem a la nostra organització per una època de gran progrés en aquest món tant complex i, a la vegada, ple d’oportunitats.

Per |2024-02-19T10:22:54+01:0015 de febrer de 2024|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT