NO SIGUIS UNA MERDA

  • Avançar cap una vida més sostenible no ha de ser un sacrifici, sinó un procés positiu i estimulant. 
  • 3 passes: Convicció, compromís i satisfacció per avançar cap un canvi d’hàbits més sostenibles en la vida personal i professional diària. 
  • No es tracta tant de salvar el món, sinó de salvar-nos a nosaltres mateixos de ser una merda pel món.

Avançar cap una vida més sostenible no té perquè estar connectat a un sacrifici, sinó a una actitud positiva, un procés estimulant i una major connexió amb el propi sentit vital.

Que si ara he de reciclar-ho tot, que si he de menjar menys carn, que si he de viatjar menys, que si he d’evitar tot el plàstic possible, que si el paper d’alumini és fatal, que si no puc comprar roba de moda i barata, que si he de comprar a granel, que si he de canviar menys de mòbil, etc, etc, etc… Quina pesadilla!

Està clar que si no adoptem uns hàbits més sostenibles, estem contribuint de manera directa a la contaminació dels ecosistemes, a la pèrdua de salut humana i a la sobre explotació de recursos. Això ho té clar gairebé tothom amb dos dits de front. El problema és que per revertir aquesta conducta individual i col·lectiva tant negativa, ho vivim com un sacrifici i una renuncia a un estil de vida que ens és còmode i forma part dels nostres hàbits més arrelats.

A més, sempre tenim l’excusa de que poc podem impactar individualment, quan l’arrel principal del problema son les grans corporacions i els propis governs. I en aquest punt, deixem d’implicar-nos en un esforç que ens sembla absurd, plenament auto justificats per la nostra insignificança davant del repte global. Però només liderant la nostra vida personal i professional de forma més sostenible, podrem aspirar a tenir i liderar organitzacions i governs més sostenibles i, amb això, tenir un futur més positiu per a tots.

Proposo canviar totalment el punt de vista. Viure en positiu aquest repte global ecosistèmic com espècie, i passar a ser part de la solució amb una actitud valenta, compromesa i estimulant. Proposo passar de la visió del sacrifici a la visió de l’abundància i l’empoderament, amb tres passes:

1.Convicció: que ha de venir de donar resposta a una simple pregunta: Davant dels grans reptes del planeta, vull ser part del problema o vull ser part de la solució amb les meves accions diàries?

2.Compromís: entenent que ser neutral és, directament, ser part del problema.Per això, si la teva resposta al primer punt no passava per estar en aquest bàndol, no pots romandre en terreny intermedi, i has de prendre partit.

3.Satisfacció: divertint-te, sumant i estimulant-te amb tot el procés d’avançar cap un canvi d’hàbits més sostenibles en la vida diària.

Em consideren un home de reptes, i sempre defenso que és molt eficient convertir tot el que creiem important a la vida en un repte, per a connectar-nos a allò positiu, als nostres valors, als nostres objectius, i a la passió pel procés. Fa uns anys vaig descobrir des d’aquí que per aplicar-me una clara millora de la sostenibilitat en els meus hàbits, tenia que convertir-ho en repte.  I la cosa va canviar totalment. Em vaig proposar incorporar cada mes un canvi d’hàbits concret tant a nivell personal com de feina, clarament enfocat a la sostenibilitat. El resultat va ser espectacular.

Ara per mi és més divertit que avorrit, i més estimulant que sacrificat el canviar processos que tenia automatitzats i m’eren còmodes, però que m’allunyaven de la meva vida sostenible. Alguns mesos faig un canvi de gran abast, i d’altres una cosa simple però de la que estic convençut que seré constant i que no tornaré enrere. Em salten moltíssims comportaments per canviar, però soc molt millor que fa uns anys, i em fa molta il·lusió continuar avançant en aquest camí de millora. Cada mes (o cada setmana de vegades), tinc la oportunitat d’aplicar més coses d’allò que realment em connecta al món, i és una font d’energia personal molt potent. Per cada canvi o renúncia que faig, guanyo moltíssim més i em sento més feliç i connectat a la meva evolució i lideratge personal. És un xollo que em regala la vida que, a més a més, en la majoria d’ocasions, em fa ser més eficient a nivell d’organització i d’economia personal.

Us convido a que apliqueu aquest sistema a partir d’ara, i començareu a gaudir d’una transformació que abans us semblava complicada i sacrificada.  Començareu a connectar més amb el vostre sentit positiu per vosaltres i per les necessitats comuns de la societat i el planeta. I descobrireu que s’està molt bé decidint viure al costat de la solució en tot allò que puguem anar incorporant en el nostre dia a dia.

La consciència no salvarà el món ni ens farà més sostenibles. Són les acciones (conscients, és clar) les que salvaran el món i ens faran més sostenibles.

Parlar molt del tema, queixar-se de com de malament van les coses i teoritzar sobre el que es requereix de la societat està molt bé, però només si incorporem tot allò parlat o pensat en la nostra acció vital diària.

Possiblement amb la vostra acció individual no solucionareu tots els problemes del món, però alguna cosa sumarem; i segur que crearem una petita ona expansiva al nostra voltant. I de vegades els grans canvis se van produint per aquest efecte minúscul que es converteix en exponencial al cap d’un temps.

Encara que sigui una mica de mal gust resumir-ho així, podem entendre que si som el què mengem (cap a dins), també som el què creem (cap a fora). I si el nostre estil de vida genera molta merda, és que bàsicament som uns merda.

Al final, ja no es tracta tant de salvar el món, sinó de salvar-nos a nosaltres mateixos de ser una merda pel món.

Per |2024-03-04T11:52:21+01:001 de març de 2024|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT