DESENVOLUPAMENT (IN) SOSTENIBLE?

  • Liderar les nostres organitzacions cap un desenvolupament sostenible és un acte de gran intel·ligència personal, empresarial i col·lectiva. 
  • 3 nivells essencials pel Lideratge Sostenible: conèixer la realitat, projectar el futur desitjat i activació compromesa. 
  • El concepte de “Desenvolupament Sostenible” va de preguntar-nos quin futur volem crear.

Si alguna cosa m’ha quedat clara a partir de les meves expedicions pel món, escalant els cims més alts de cada continent, creuant zones polars, vivint en selves o fent aventures en deserts, és que les tribus ancestrals no anaven tant equivocades al pensar i viure com si tot formés part d’una unitat. Hem viscut i ens hem desenvolupat des de la supèrbia dual “Home-Natura”, però al final, ens estem adonant de que respirem aire, bevem aigua, mengem i utilitzem elements de la terra i el mar, necessitem matèries primes del planeta, i tots els elements naturals (fins i tot les bactèries, els arbres, els fongs els mosquits, o…) formen part del nostre equilibri per poder viure.

No estem parlant de “Sostenibilitat” per sostenir el planeta i la natura. Estem parlant de sostenir la vida i el benestar dels humans a la terra.

A partir d’aquí, podem reflexionar sobre el profund i essencial sentit d’aquesta interdependència, i com han estat i estan essent les relacions i impactes que té l’activitat humana en general, i el desenvolupament econòmic en concret, al voltant del planeta. Un desenvolupament basat en un creixement continuat i il·limitat, que parteix sempre de la nostra capacitat d’extreure i utilitzar uns recursos naturals que sí son limitats.

Entenent aquest punt de partida, ens podem començar a fer les grans preguntes:  És possible un desenvolupament sostenible?, Volem un desenvolupament a qualsevol preu, o volem un bon desenvolupament?, Acceptem un desenvolupament vàlid avui, però a costa d’un pitjor futur demà?, Com volem mesurar el nostre índex de desenvolupament?, El creixement ha de ser una premissa absoluta d’aquest desenvolupament?, i moltes altres qüestions clau que podríem continuar desplegant.

Pot semblar una mica fora de lloc i quelcom naïf plantejar aquestes preguntes tant “gruixudes” en un article de lideratge. Però el que hauria de semblar naïf i estar fora de lloc és no fer-se les preguntes adequades quan parlem de liderar les nostres vides i les nostres organitzacions, i amb elles, desenvolupar el nostre camí cap el benestar present i futur.

La primera missió del lideratge global i, especialment, del personal, professional i empresarial, hauria de ser fer-se les bones preguntes per obtenir les bones respostes en una cosa tant clau.  És essencial tenir clar si volem un desenvolupament que generi riquesa a costa d’un impacte negatiu en el món (i sobre tot en els humans), o si només admetem un desenvolupament que generi benestar a la societat, utilitzant l’economia com una eina i no com un fi; comprometent-se en evitar ser perjudicials pels ecosistemes i el futur de la civilització.

Tots els actors som clau en aquest procés, però si hi ha un agent especialment actiu a la nostra civilització, aquest és el “Món Empresarial”. Però aquesta capacitat d’impacte li atorga una enorme responsabilitat. Segons com es liderin les organitzacions, i encara que aquestes generin més o menys riquesa, seran perjudicials o beneficioses pel món. I amb la magnitud dels desafiaments i la informació que tenim, ser neutrals és ser part del problema. Un lideratge empresarial que assumeixi la seva responsabilitat, ofereix una immensa oportunitat pel futur de la societat: actuar com agents de canvi per un futur més sostenible. I això, més enllà de tenir bons resultats econòmics, hauria de ser un propòsit clau en cada empresa.

A nivell individual i a nivell del lideratge de cada organització, així com de manera col·lectiva, hem de preguntar-nos quin futur volem crear. D’això va el concepte de “Desenvolupament Sostenible”.

I com sempre, quan es vol crear alguna cosa i desenvolupar un projecte, es necessita un lideratge a l’alçada que inclogui Visió (del què, del com i del perquè), Objectius, Estratègia, Organització i Motivació d’equips, i acció per assolir els resultats.

Per activar de veritat un “Desenvolupament Sostenible” serà necessari un “Lideratge Sostenible”; i aquest requerirà com a mínim de tres nivells essencials:

  1. Conèixer bé la realitat: Gran exercici d’observació, informació i objectivitat, per conèixer les circumstàncies socials i ambientals que ens afecten i impliquen, així com tota la nostra capacitat d’impacte positiu i negatiu a partir de les nostres activitats.
  2. Projectar el futur que volem: tant per la nostra organització com per la societat i entorn que ens envolta, i amb això assumir la nostra responsabilitat en la creació d’aquest futur.
  3. Activació compromesa: Desenvolupar la nostra estratègia a partir d’aquest propòsit i establint els límits que ens podem permetre per avançar en els nostres negocis, feines i projectes; i afrontar-ho més com una oportunitat que com una renuncia.

Si aconseguim activar un lideratge que permeti un veritable desenvolupament sostenible, apart d’evitar molt de patiment, moltes crisis i un possible col·lapse en molts aspectes socials i ambientals, crearem organitzacions pròsperes, molt més sòlides i útils per tots els actors implicats, amb equips més cohesionats i motivats pel propòsit, una major possibilitat de captar talent, amb més creativitat i innovació, amb processos més eficients, amb millors aliats, amb més reputació i, al cap i a la fi, amb millors resultats en tots els sentits.

Aspirar, comprometre’s i liderar les nostres organitzacions cap un desenvolupament sostenible, és un acte de gran intel·ligència empresarial i col·lectiva: treballar per uns bons resultats sempre des del compromís amb un impacte positiu. Per contra, buscar el creixement i els resultats sense tenir en compte l’impacte que creem en la societat i el medi ambient, és estúpid, malvat i absolutament inacceptable.

El lideratge sostenible és el lideratge intel·ligent que necessitem pel futur, i el nostre teixit empresarial ha d’estar a l’alçada d’aquest gran moment  històric, perquè a través de la seva activitat té l’oportunitat de crear un món millor del que sembla que ens espera en cas de no reacció.

Per |2024-04-19T10:30:24+02:0019 d'abril de 2024|Generals, Sostenibilitat|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT