SOLUCIONA EL TEU PROBLEMA ESCRIVINT-LO

  • Les millors solucions sempre venen de fer-se les bones preguntes. 
  • Llei de Kidlin: “Si escrius el problema clarament, aquest ja estarà mig resolt”. 
  • 5 passes poderoses per a solucionar els problemes i aplicar la millora contínua: Definir, analitzar, veure solucions, avaluar i implantar.

Quantes vegades ens trobem atrapats en problemes que ens bloquegen, ens xuclen l’energia o ens sembla que no tenen solució?

Més enllà de la arxiconeguda “Llei de Murphy” que tots mencionem quan alguna cosa se’ns complica inesperadament, existeix la “Llei de Kidlin”, que ens serveix per l’invers al enfocar-nos a la solució pràctica dels nostres problemes.

El principi bàsic d’aquesta llei diu que “Si escrius el problema clarament, aquest ja estarà mig solucionat”.

Aquest exercici tant senzill, si es fa mínimament bé, és una eina molt poderosa que tots tenim al nostra abast, perquè ens aporta una gran claredat. Ens ajuda a des esmicolar el problema i desglossar-lo en parts comprensibles, a organitzar les idees i a enfocar-nos a possibles solucions.

I aquest procés serveix tant per problemes personals com professionals, i tant per persones individuals com per equips de treball.

Soc molt fan d’aquest sistema, perquè al escriure fem una espècie de meditació conscient. De fet, és una tècnica que utilitzen molt sovint els psicòlegs o els coaches perquè els seus pacients o ‘coachees’ puguin ser objectius, veure més enllà de les emocions, i apuntar per ells mateixos la solució. Però és un mètode que podem aplicar nosaltres mateixos de forma habitual, gratuïta, i tant per problemassos com per problemets.

La llei de Kidlin parla de quatre principis clau: Observar, experimentar, reflexionar i actuar. Però a mi m’agrada més treballar-lo a partir de cinc passes que s’entenen d’una manera més clara i pràctica:

1) DEFINIR bé el problema, com a punt de partida fonamental. S’ha d’agafar el temps necessari, sense ometre detalls, essent específic i objectiu.

2) ANALITZAR el problema amb més profunditat. Posar-lo en relació a la gravetat real que té. Veure quin és el problema del problema (encara que sigui redundant). Quines parts crítiques comporta, quins riscos, quines oportunitats, quines coses he d’apartar de mi o de modificar o d’incorporar, quina intenció o nova realitat pot haver-hi en la nova situació creada, etc.

3) VEURE SOLUCIONS: Comença a pensar quines possibles solucions es visualitzen. Moltes vegades la resposta es torna evident quan s’entén bé la pregunta.

4) AVALUAR: Reflexionar els possibles resultats de les diverses solucions. Fer un exercici d’introspecció sincera per veure què volem aconseguir amb aquesta solució, i com volem aprofitar aquest problema per ser més potents en el nostre següent pas.

5) IMPLANTAR: De res serviria tot el procés si al final no passem a l’acció. Activem el plan i les decisions fetes i, només avançant, el camí cap a la situació “Post problema”, se’ns anirà traçant i ens sentirem empoderats per haver afrontat un obstacle com la persona resilient, intel·ligent i valent que som.

Insisteixo en que aquest procés serveix tant a nivell personal com a nivell de treball d’equip. Fer el mateix exercici amb els grups de treball de les nostres organitzacions és altament efectiu. Jo aconsellaria realitzar sessions enfocades a aquesta pràctica, o incloure-ho en alguna reunió d’equip. Si un equip escriu i defineix bé un problema, la implicació es dispararà en la cerca de solucions, i aflorarà una potent creativitat i cohesió de grup. Amb això es fomenta a més a més la cultura de la observació i la millora contínua, i l’hàbit d’entendre, afrontar i comprometre’s conjuntament en la comprensió, acceptació i solució de problemes de la organització.

Així que tu mateix, o tu com a part del lideratge d’un equip o organització, cada vegada que tinguis un problema, tinguis dubtes o vulguis revisar qualsevol tema, escriu, reflexiona i resol.

Les millor solucions sempre venen de fer-se les bones preguntes, i això requereix tenir una visió clara de la situació i deixar-se espai per la reflexió estimulada amb un enfocament concret.

Per |2024-05-28T13:00:53+02:0028 de maig de 2024|Generals, Lideratge|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT