SUPERAR UN ACCIDENT

  • En els moments crítics és quan hem de treure la nostra millor versió, i aplicar els aprenentatges i l’actitud positiva que hem acumular en la vida. 
  • 3 principis clau per aplicar davant un accident o greu imprevist: acceptar, confiar i fer molt bé el què depèn de nosaltres mateixos. 
  • Les crisis i accidents han de viure’s com un repte i no com un problema. Així canviem la visió, l’acció i la connexió positiva.

Escric això des de l’hospital, acabat d’operar d’una greu fractura de tíbia i peroné arrel d’un accident de barranquisme fa tres dies.

Quan tenim un “accident”, sigui físic, emocional, professional o de qualsevol àmbit, sempre suposa un trauma a la nostra realitat, previsions i benestar. De forma imprevista tot canvia i entrem en un tsunami d’emocions i de factors a gestionar.

Aquest no és el primer que tinc en qualsevol dels àmbits mencionats, i segurament no serà el darrer.

La vida mateixa comporta passar per cops o obstacles no desitjats de tant en quant. Per això tinc clar que en aquests moments gairebé inevitables al llarg de la vida, és quan hem de treure la nostra millor versió.  És quan toca aplicar tot allò que hem anat aprenent i treballant durant la nostra experiència prèvia.  I és quan realment compte tenir i aplicar una actitud positiva davant els reptes de la vida.

En aquestes situacions, i ara mateix des del llit de l’hospital, tinc clars tres principis simples, però claus, que formen part del meu procés i enfocament davant de qualsevol accident.  Els comparteixo per si a algú li poden servir:

1) ACCEPTAR. Que no é el mateix que resignar-se. La realitat és la que és, ens agradi o no. I no val queixar-nos, maleir pel què ha passat, o gastar energies pensant en la pena i en quan bé estaríem si podéssim rebobinar uns minuts abans de l’accident. A la vida no es pot rebobinar, i passi el què passi, ens arriba una nova realitat que hem d’entendre, assumir i acceptar, per veure què podem fer a partir d’ella. Només des d’aquesta acceptació podrem liderar el nostre camí a partir d’aquest accident.

2) CONFIAR. En la nova situació, hi ha moltes coses que no depenen de nosaltres, i no podem desgastar-nos o tenir ansietat per allò que no podem controlar. Toca confiar en el procés, en nosaltres mateixos, en les persones clau (metges, socis, amics, parelles, etc.), i en que tot anirà millor.

3) FER BÉ LA TEVA PART. Fer el millor possible que depèn de tu. Davant les incerteses, canvis bruscos, accidents i situacions complexes, hem de cercar l’estabilitat en nosaltres mateixos. Aquí no podem fallar. Està bé confiar i deixar-nos ajudar, però no podem delegar la part essencial que sí depèn de nosaltres.  Hem de ser uns “Killers” en la superació d’aquesta situació sobrevinguda.

En el cas que ara m’afecta, estic convençut de que aplicant aquests tres punts a fons, em recuperaré totalment i molt més ràpidament del què els metges estimen. I aviat estaré de nou fent la cabra per la muntanya, connectat a les aventures que tant m’apassionen i formen part de la meva vida.

Ningú desitja un accident, i per molt que ens diguin que serà una nova oportunitat, sabem que és una trastada enorme. Però si en comptes de tractar-lo com un problema, ho vivim com un repte, tot canviarà. Connectarem amb la part positiva, amb el sentit que hi sabrem trobar, amb les oportunitats que comporta, amb els aprenentatges i, fins i tot, amb la il·lusió per superar-lo.

Un accident o trauma sobrevingut es pot viure com una víctima o com un lluitador. Això determinarà la nostra connexió amb la vida a partir d’aquest punt, i només depèn de l’actitud que escollim.

Per |2024-06-07T15:39:35+02:007 de juny de 2024|Generals|0 Comentaris

Deixeu un comentari


INFORMACIÓ PROTECCIÓ DE DADES

Finalitats: Publicar el seu comentari al blog de la plana web. Legitimació: Consentiment de l’interessat. Destinataris: No estan previstes cessions de dades. Conservació: Mentre la publicació en el blog estigui publicada a la plana web. Drets: Pot retirar el seu consentiment en qualsevol moment, així com accedir, rectificar, suprimir les seves dades i altres drets a [email protected]Informació Addicional: Pot ampliar la informació a l’enllaç d'Avisos Legals.


Viure experiències intenses per aprendre cada dia

ACTUALITAT